Категорія
Новини
Дата

Epic Games планує залучити $1,7 млрд при оцінці в $28 млрд. Частину грошей компанія витратить на суди з Apple і Google

Американська компанія Epic Games, яка є розробником популярної гри Fortnite, планує залучити $1,7 млрд при оцінці в $28 млрд. Частина грошей піде на адвокатів, так як Epic судиться з Apple і Google через комісії для розробників додатків, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія вже забезпечила фінансування на $1 млрд, але планує залучити ще $700 млн.
  • За даними джерел, капітал надходить, в основному, від інвестиційних фондів та інших великих інвесторів, багато хто з яких уже є спонсорами компанії.
  • Після раунду інвестицій оцінка Epic Games виросте до $28 млрд.
  • У серпні минулого року розробник залучив $1,78 млрд при оцінці в $17,3 млрд. 

Контекст

Із серпня 2020 року Epic Games конфліктує з Apple та Google. Розробник не погоджується з умовами розміщення застосунків у App Store та Google Play та спробував обійти правила – запропонував своїм користувачам сторонню систему оплати. Після чого Apple та Google видалили застосунок зі своїх магазинів. А розробник звернувся до судів у США та Австралії, а також до Апеляційного суду в Великій Британії з питань конкуренції.

Окрім того, в червні 2020 року Єврокомісія почала два антимонопольні розслідування щодо Apple через правила App Store і Apple Pay після скарг Spotify і Rakuten.

Демократи з Конгресу США на початку жовтня 2020 року заявили, що Apple і Google – монополісти, які зловживають своїм домінуванням на ринку. Apple використовує домінування над iOS і App Store для створення та посилення бар'єрів від конкурентів.

Після цього Аpple погодилася знизити з 1 січня 2021-го комісію в App Store з 30% до 15%. Нові правила діють для розробників, чий виторг складає менше $1 млн на рік. У лютому 2021 року Epic Games також подала антимонопольний позов проти Apple до Єврокомісії. Розробник називає 30%-ний податок на купівлю в App Store неконкурентною умовою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні