Категорія
Новини
Дата

Epic Games планує залучити $1,7 млрд при оцінці в $28 млрд. Частину грошей компанія витратить на суди з Apple і Google

1 хв читання

Американська компанія Epic Games, яка є розробником популярної гри Fortnite, планує залучити $1,7 млрд при оцінці в $28 млрд. Частина грошей піде на адвокатів, так як Epic судиться з Apple і Google через комісії для розробників додатків, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Компанія вже забезпечила фінансування на $1 млрд, але планує залучити ще $700 млн.
  • За даними джерел, капітал надходить, в основному, від інвестиційних фондів та інших великих інвесторів, багато хто з яких уже є спонсорами компанії.
  • Після раунду інвестицій оцінка Epic Games виросте до $28 млрд.
  • У серпні минулого року розробник залучив $1,78 млрд при оцінці в $17,3 млрд. 

Контекст

Із серпня 2020 року Epic Games конфліктує з Apple та Google. Розробник не погоджується з умовами розміщення застосунків у App Store та Google Play та спробував обійти правила – запропонував своїм користувачам сторонню систему оплати. Після чого Apple та Google видалили застосунок зі своїх магазинів. А розробник звернувся до судів у США та Австралії, а також до Апеляційного суду в Великій Британії з питань конкуренції.

Окрім того, в червні 2020 року Єврокомісія почала два антимонопольні розслідування щодо Apple через правила App Store і Apple Pay після скарг Spotify і Rakuten.

Демократи з Конгресу США на початку жовтня 2020 року заявили, що Apple і Google – монополісти, які зловживають своїм домінуванням на ринку. Apple використовує домінування над iOS і App Store для створення та посилення бар'єрів від конкурентів.

Після цього Аpple погодилася знизити з 1 січня 2021-го комісію в App Store з 30% до 15%. Нові правила діють для розробників, чий виторг складає менше $1 млн на рік. У лютому 2021 року Epic Games також подала антимонопольний позов проти Apple до Єврокомісії. Розробник називає 30%-ний податок на купівлю в App Store неконкурентною умовою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні