Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр К» залучив 400 млн грн від ПриватБанку на розвиток мережі та закупівлю енергообладнання

1 хв читання

Група компаній «Епіцентр К» та ПриватБанк підписали кредитну угоду на 400 млн грн, про це Forbes Ukraine повідомили в пресслужбі банку. Кошти спрямують на розширення діяльності мережі будівельних гіпермаркетів компанії в Україні та на закупівлю енергогенеруючого обладнання.

Мережа торговельних центрів «Епіцентр» – один з основних гравців на ринку українського ритейлу.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Епіцентр К» співпрацює з ПриватБанком вже 18 років за кредитними угодами та у сфері роздрібного кредитування в мережі. Сторони вже узгодили наступні кроки і працюють над новими проектами.
  • «Ця угода є черговим кроком у реалізації нашого стратегічного бачення розвитку компанії», – заявив генеральний директор групи компаній «Епіцентр К» Петро Михайлишин.
  • За його словами, співпраця з ПриватБанком дозволяє компанії зміцнити позиції та реалізувати амбітні проєкти, які стануть внеском у забезпечення енергетичної незалежності.
  • Інвестиційний план групи компаній «Епіцентр К» передбачає розвиток і будівництво проєктів у галузях ритейлу, виробництва, агропромисловості, логістики, e-commerce та енергетики до 2030 року на загальну суму близько 100 млрд грн.

Контекст

Станом на серпень 2024-го мережа ритейлера об’єднувала 70 діючих торговельних центрів у різних регіонах країни. Згідно з фінансовою звітністю компанії, її товарообіг у 2023 році становив понад 71,6 млрд грн.

Спочатку бізнес подружжя Галини та Олександра Герег складався з будівельних гіпермаркетів, але поступово трансформувався в мережу торговельних центрів із магазинами формату shop-in-shop. Сьогодні компанія об’єднує торговельні мережі «Епіцентр» та «Нова лінія», інтернет-магазин і маркетплейс epicentrk.ua, мережу магазинів спортивних товарів Intersport, агрохолдинг «Епіцентр-Агро», заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation (у Києві та Калуші), деревообробне підприємство «ЦБМ «Осмолода» та логістичні потужності загальною площею 172 000 кв. м у різних регіонах України.

«Епіцентр» має намір побудувати 100 МВт газової генерації за 2,2 млрд грн та інвестує 3 млрд грн у дахові сонячні електростанції. В цьому році «Епіцентр» планує закупити газопоршневі електростанції потужністю від 1 до 6 МВт для забезпечення електроенергією власних виробничих підприємств, а надалі й торгових центрів. $76,5 млн, або понад 3 млрд грн, «Епіцентр» витратить на сонячні електростанції, що дають змогу замістити до 30% споживання електроенергії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд