Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» втратив три ТЦ, частину закрито через бойові дії. Як працює гіпермаркет в умовах війни

Станом на 2 квітня діючими залишаються 67 із 75 торговельних центрів «Епіцентр» та «Нова лінія», повністю зруйновано — три. Решта ТЦ тимчасово не працює через активні бойові дії, повідомили Forbes в пресслужбі компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Через бойові дії були повністю знищені ТЦ компанії у Чернігові, Маріуполі та Бучі (Київська обл.). Також внаслідок ракетного удару ми втратили п’ять магазинів у столичному ТРЦ Retroville (Intersport, 4F, TAF, E.Pic та «Галереї Деко»).
  • Онлайн-майданчик ТЦ «Епіцентр» продовжує виконувати свої основні функції. Сайт став важливим елементом комунікації з клієнтами, заявляють в компанії.
  • Служба доставки не зупинялася і продовжувала роботу в усіх регіонах, де це було можливим. Також «Епіцентр» продовжує співпрацювати з низкою логістичних партнерів, які забезпечують доставку замовлень клієнтам. 
  • Через бойові дії в деяких регіонах компанія не завжди могла вчасно виконати свої замовлення. Проте компанія намагається оперативно вирішувати всі проблемні питання, йдеться у коментарі.
  • Служба підтримки «Епіцентру» працює в посиленому режимі.
  • У перші дні війни кількість замовлень істотно скоротилася, проте зараз спостерігається відновлення споживчого попиту і збільшення кількості замовлень (особливо в західних регіонах країни, куди виїхала значна частина українців).
  • Найбільшим попитом в інтернет-магазині користуються такі групи товарів: взуття\кросівки, автошини, керамічна плитка, зоотовари, а також товари, які закуповують для військових: тактичні рюкзаки, ножі, ліхтарі, генератори, електроінструмент тощо. 

Контекст

Ритейл другий рік поспіль знаходився в пʼятірці найбільш прибуткових галузей економіки України – сумарно за рік ритейлери заробляли понад 430 млрд грн. 

Кількість працюючих торгових обʼєктів в Україні протягом місяця бойових дій скоротилась на 29%, свідчить дослідження Асоціації ритейлерів України. Загальна кількість працюючих торговельних точок в Україні склала 9701 при загальній чисельності 13 674 (станом на 21 березня).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні