Категорія
Новини
Дата

ЄС не оскаржуватиме скасування штрафу в майже €1 млрд виробнику мікрочипів Qualcomm – Reuters 

Антимонопольні органи ЄС не оскаржуватимуть рішення суду про скасування штрафу в розмірі €997 млн ($991 млн) проти американського виробника мікросхем Qualcomm, пише Reuters із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Люксембурзький загальний суд у своєму рішенні розкритикував розгляд справи Європейською комісією, заявивши, що процесуальні порушення торкнулися права Qualcomm на захист.
  • Судді також визнали недійсним аналіз Комісії про те, що платежі, здійснені Qualcomm на користь Apple, були антиконкурентними, оскільки регуляційний орган не взяв до уваги всіх відповідних фактів.
  • У своєму рішенні від 2018 року уповноважений з питань конкуренції ЄС заявив, що Qualcomm заплатив Apple мільярди доларів з 2011-го по 2016 рік за те, що та використовуватиме лише його чипи в усіх своїх iPhone та iPad, щоби блокувати конкурентів, таких як Intel Corp.
  • Європейська комісія, яка може звернутися до Суду ЄС, відмовилася від коментарів.

Контекст

Qualcomm – один із лідерів виробництва напівпровідників у світі. Компанія володіє патентами для роботи 4G та 5G, є одним із головних постачальників чипів для Apple, а також виготовляє процесори для смартфонів таких брендів, як Samsung та Xiaomi.

За інформацією агентства, судове рішення стало серйозною невдачею для Європейського комісара з питань конкуренції Маргрети Вестагер, яка призначила штраф у €1 млрд підрозділу Alphabet корпорації Google та почала розслідування щодо Amazon, Apple та Meta.

Зазначається, що Вестагер зіткнеться з наступним викликом 14 вересня, коли суд ухвалить рішення за позовом Google щодо рекордного антимонопольного штрафу в розмірі €4,34 млрд, накладеного за використання її мобільної операційної системи Android для витіснення конкурентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні