Категорія
Новини
Дата

ЄС планує запустити програму розмінування українських територій на €25 млн

1 хв читання

Європейський Союз запустить програму гуманітарного розмінування звільнених територій на €25 млн, повідомляє премʼєрміністр Денис Шмигаль. За його словами, розмінування є важливим компонентом відновлення, який дасть змогу повернути нормальне життя у деокуповані громади

Ключові факти

  • Перед самітом Україна–ЄС голова українського уряду зустрівся з високим представником Євросоюзу Жозепом Боррелем.
  • Шмигаль наголосив на необхідності подальшого тиску на економіку Росії та запровадженні десятого пакету європейських санкцій, що, зокрема, повинен включати ядерну сферу і державну компанію «Росатом».
  • Премʼєр подякував за послідовну підтримку України, збільшення бюджету Європейського фонду миру на €2 млрд, а також за тренувальну місію для українських військових.
  • Окрім програми розмінування, Боррель оголосив про навчання ще 15 000 українських військових у межах уже функціонуючої місії European Union Military Assistance Mission. У результаті загальна кількість навченого персоналу досягне 30 000 осіб.

Контекст

Сьогодні до Києва прибули голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, високий представник ЄС Жозеп Боррель та члени Єврокомісії. Завтра, 3 лютого, в Україні відбудеться 24-й саміт Україна–ЄС.

Сьогодні європейська делегація обговорить підтримку України у боротьбі проти російської агресії, координацію зусиль із відновлення України, продовження ключових реформ і наближення України до членства в ЄС. У пʼятницю Урсула фон дер Ляєн і голова Євроради Шарль Мішель зустрінуться з Володимиром Зеленським.

Зеленський напередодні саміту заявив, що очікує рішень щодо прогресу Києва на шляху до ЄС та обіцяє нові реформи. 

Європейський Союз оголосить про додатковий пакет допомоги Україні на €400 млн для підтримання реформ, повідомив єврокомісар із питань бюджету Йоганнес Ган.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні