ЄС планує збільшити фонд військової допомоги Україні на €2 млрд – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС планує збільшити фонд військової допомоги Україні на €2 млрд – Bloomberg

Getty Images

Держави – члени Європейського Союзу мають намір збільшити розмір свого фонду для фінансування постачання зброї Україні щонайменше на €2 млрд вже наступного тижня, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Європейський фонд миру, обсяг якого становить близько €6 млрд, відшкодовує урядам витрати на військові поставки в Україну, але також використовується для підтримки інших країн. 
  • Більше половини фонду було виділено на військову допомогу Україні, і держави-члени бачать необхідність подальшої підтримки.
  • Міністри закордонних справ ЄС можуть підписати угоду про збільшення на €2 млрд на зустрічі в Брюсселі 12 грудня, повідомили джерела. Якщо до цього часу обговорення не буде завершено, лідери ЄС можуть розглянути це питання пізніше того ж тижня.
  • Пропозиція вимагає одностайного схвалення всіх держав-членів. За словами джерел, пізніше фонд може бути поповнений ще більшими грошима.

Контекст

Вчора стало відомо, що країни НАТО розглядають можливість використання коштів із грошового банку, який передбачався для підтримки афганських сил безпеки, для надання підтримки Україні найближчими тижнями, пише Politico із посиланням на пʼятьох західних офіційних осіб. Київ звернувся до країн НАТО з проханням розглянути питання про перерозподіл частини з $3,4 млрд на підтримку зусиль у боротьбі з Росією, заявили два західні чиновники.  

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, надавши військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні