Категорія
Новини
Дата

Зеленський став найвпливовішою людиною Європи за версією Politico

Президента України Володимира Зеленського названо найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Лише погляньте, як європейські лідери, які перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч з ним – ось як політики прагнуть, щоб їх бачили».
  • Видання зазначає, що Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє повʼязане з Україною – в це мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому. 
  • «Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліну і Парижу – в те, що Москва може бути партнером», – йдеться у матеріалі газети. 
Зеленський став найвпливовішою людиною Європи за версією Politico /Фото 1
  • Своєю чергою Зеленський записав звернення для Politico. Він подякував громадянам країни, які відстоюють свою незалежність, а також усім українським друзям в Європі, «які допомагають нам підтримувати стабільність». 
  • «Я вірю, що українці будуть самими впливовими і в наступному році, але вже в мирний час», – наголосив президент України.

Контекст

У травні президент України Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів.

5 грудня Зеленського було обрано людиною 2022 року за версією Financial Times. Зазначається, що Зеленський став «утіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії». 

Напередодні журнал Time назвав президента Зеленського та «український дух» людиною року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні