Категорія
Новини
Дата

Microsoft та Activision можуть відмовитися від контролю над підрозділом хмарних ігор у Великій Британії задля злиття

Британський регулятор з питань конкуренції продовжив крайній термін угоди Microsoft з Activision Blizzard на $69 млрд до 29 серпня після того, як отримав «детальну і складну» нову пропозицію від Microsoft, пише Reuters. Компанії сподіваються завершити злиття до 18 липня і розглядають відмову від контролю над підрозділом хмарних ігор у Великій Британії.

Ключові факти

  • Управління конкуренції та ринків (CMA) стало першим великим регулюючим органом, який заблокував придбання виробника Call of Duty у квітні.
  • Проте у середу CMA заявило, що реструктурована угода між Microsoft та Activision може задовольнити його побоювання за умови проведення нового розслідування.
  • У пʼятницю регулятор продовжив свій крайній термін, щоб або прийняти остаточні зобовʼязання, або зробити остаточне оголошення до 29 серпня, хоча заявив, що намагатиметься зробити це якнайшвидше і до цієї дати.
  • Федеральна торгова комісія США в четвер все ще намагалася зупинити угоду, звернувшись до Апеляційного суду девʼятого округу з проханням про «тимчасову паузу» для компаній.
  • За даними Bloomberg, Microsoft та Activision придивляються до продажу прав у Великій Британії для завершення злиття. Зокрема, компанії можуть відмовитися від частини контролю над підрозділом хмарних ігор у Великій Британії.
  • Microsoft Corp. та Activision Blizzard Inc. планують ухвалити таке рішення, щоб заспокоїти регулюючі органи, аби вони могли завершити злиття до крайнього терміну 18 липня, за словами джерел.
  • Обидві компанії, як і раніше, вважають за можливе закрити угоду, яка стане найбільшою в індустрії відеоігор, до крайнього терміну наступного тижня. Регуляторні органи США та Великої Британії виступили проти угоди, що обʼєднає одного з найбільших видавців відеоігор з одним із найбільших виробників консолей у галузевого гіганта.
  • Наразі незрозуміло, як Microsoft на законних підставах зможе закрити угоду до вівторка, не порушуючи закони Великої Британії і не наражаючись на великі штрафи від регулятора.

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision у січні 2022 року, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox і бізнесу хмарних ігор. 21 грудня Управління захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

У квітні цього року британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на поглинання Activision Blizzard Inc. корпорацією Microsoft.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні