Категорія
Новини
Дата

Microsoft стягуватиме додаткову плату з корпоративних клієнтів за ШІ-інструменти

Корпорація Microsoft заявила, що нові корпоративні інструменти штучного інтелекту, які працюють із програмним забезпеченням Office і називаються Microsoft 365 Copilot, коштуватимуть $30 на користувача за місяць понад те, що вже платить більшість бізнес-клієнтів, пише Bloomberg.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Microsoft тестує Microsoft 365 Copilot, який використовує дані з Інтернету, а також власну внутрішню інформацію компанії за участю близько 600 клієнтів, включаючи General Motors та Goodyear. 
  • Copilot пропонуватиметься по передплаті, вартість наразі варіюється від $12,50 до $57 за користувача на місяць. Microsoft не повідомила, коли Copilot, заснований на технології стартапу штучного інтелекту OpenAI, стане широко доступним.
  • У вівторок, 18 липня, компанія також представила більш конфіденційний чат пошукової системи Bing для корпоративних клієнтів, який включений до різних версій Microsoft 365 для бізнесу й пропонуватиметься як окрема підписка для інших за ціною $5 на користувача за місяць. 
  • Корпоративна версія захищає приватні корпоративні дані, тому компанії можуть дозволити співробітникам вводити конфіденційну інформацію.
  • Компанія також впроваджує раніше оголошені функції візуального пошуку в Bing Chat, які дозволяють користувачам завантажувати зображення та ставити запитання про них або шукати відповідну інформацію.

Контекст

Корпорація Microsoft розробляє власний чип штучного інтелекту під кодовою назвою Athena, який підтримуватиме технологію, що лежить в основі чат-ботів зі штучним інтелектом, таких як ChatGPT.

У травні стало відомо, що Microsoft вирішила цьогоріч заморозити оплату праці всіх співробітників, зайнятих повний робочий день, щоб впоратися з макроекономічними проблемами. Головний виконавчий директор Сатья Наделла пояснив у внутрішній службовій записці, що цей крок необхідний для отримання достатньої прибутковості для інвестування в перехід основної платформи у бік штучного інтелекту

Також Microsoft продемонструвала низку нових функцій у Bing. Новий Bing – з функцією Bing Chat – став доступний без списку очікування, його можна випробувати, увійшовши до системи з обліковим записом Microsoft. Microsoft у травні заявив, що з моменту запуску Bing Chat (свого ШІ-чат-бота на основі моделей OpenAI GPT-4 і DALL-E 2) відвідувачі Bing брали участь у більш ніж 0,5 млрд чатів і створили понад 200 млн зображень. На день кількість активних користувачів Bing перевищила 100 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні