Категорія
Новини
Дата

ЄС погрожує Маску заблокувати Twitter в Європі — FT

Єврокомісія пригрозила Ілону Маску заборонити Twitter в Європі, якщо мільярдер не дотримуватиметься правил щодо модерації контенту та довільно відновлюватиме акаунти заблокованих користувачів, пише Financial Times із посиланням на власні джерела

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон висунув такі умови під час відеодзвінка з Ілоном Маском.
  • Бретон заявив, що мільярдер має дотримуватися контрольного списку правил ЄС. Зокрема, погодитися на широкий незалежний аудит платформи наступного року та довільно не відновлювати заблоковані раніше акаунти.
  • Голова юстиції Європейської комісії Дідьє Рейндерс також закликав Маска дотримуватися правил Союзу щодо боротьби з ненавистю та дезінформацією в мережі.
  • Мільярдер отримав попередження, що інакше Twitter ризикує порушити нове законодавство ЄС, яке встановлює правила контролю великих технокомпаній за контентом у Інтернеті.

Контекст

Наприкінці жовтня засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter за $44 млрд та очолив компанію.

Оскільки управління соцмережею перейшло до Маска, гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал вийшли з керівництва компанії. 

Після масових звільнень працівників Маск презентував Twitter 2.0. Компанія працюватиме над шифруванням повідомлень та відеодзвінків. У соцмережі Twitter буде три галочки верифікації, зокрема, й золота для компаній. Перед верифікацією облікові записи перевірятимуть.

До цих нововведень Маск анонсував «амністію» для заблокованих користувачів Twitter. 23 листопада власник соцмережі провів опитування, і 72,4% учасників проголосували за розблокування раніше забанених акаунтів, які не порушували закон. Масова «амністія» у Твіттері має розпочатися з наступного тижня. Це друге велике рішення Маска, повʼязане з модерацією соцмережі. Першим було повернення до соцмережі колишнього президента США Дональда Трампа.

Наприкінці листопада Маск розпочав публічну конфронтацію із Apple, заявивши що компані погрожує видалити Twitter з App Store через критику мільярдера комісії за купівлю додатків. Маск назва її «прихованим 30%-вим податком» в Інтернеті. Якщо компанія мільярдера втратить доступ до App Store, вона буде відключена від понад 1,5 млрд пристроїв по всьому світу.

Матеріали по темі
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні