Маск планує скоротити половину робочих місць у Twitter, щоб зменшити витрати – Bloomberg /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Маск планує скоротити половину робочих місць у Twitter, щоб зменшити витрати – Bloomberg

Колаж Анна Наконечна

Мільярдер Ілон Маск має намір скоротити близько 3700 робочих місць у Twitter Inc., або половину робочої сили компанії, у спробі знизити витрати після придбання її за $44 млрд, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Новий власник Twitter має намір поінформувати співробітників про скорочення у пʼятницю, повідомили джерела. Маск також скасувати скасувати існуючу політику компанії щодо роботи з будь-якого місця, попросивши співробітників, що залишилися, зʼявитися в офіси, хоча, за словами інформаторів, можуть бути зроблені деякі винятки.
  • Зазначається, що Маск та команда консультантів зважують низку сценаріїв скорочення робочих місць та інші зміни політики в Twitter, додавши, що умови скорочення чисельності персоналу можуть змінитися.
  • Маск змушений знайти способи скоротити витрати на бізнес, за який він переплатив. Мільярдер погодився заплатити $54,20 за акцію у квітні, коли ринки впали. 
  • Співробітники Twitter готуються до звільнень із того часу, як Маск став власником компанії й одразу ж звільнив більшу частину керівного складу. У наступні дні звільнилися також директор із маркетингу, директор по роботі з клієнтами і віцепрезидент із глобальних клієнтських рішень.
  • За словами джерел, деяких керівників попросили скласти списки співробітників у їхніх командах, яких можна було б скоротити.
  • Побоювання щодо різких скорочень персоналу почали виникати напередодні закриття угоди, коли потенційним інвесторам сказали, що він скоротить 75% робочої сили, яка на кінець 2021 року становила близько 7500 осіб. 
  • В останні тижні Маск почав натякати на свої кадрові пріоритети, говорячи, що хоче зосередитися на основному продукті. Йшлося про розробку програмного забезпечення, експлуатацію серверів та дизайн.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики щодо фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Потім Twitter подала до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

21 жовтня The Washington Post написав, що мільярдер повідомив потенційним інвесторам угоди з Twitter, що планує звільнити майже 75% персоналу компанії (або близько 5500 співробітників), щоб скоротити штат.

Напередодні Ілон Маск прийшов у штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско. Також він змінив опис свого профілю в Twitter на Chief Twit. Twitter підтвердив, що Маск відвідає офіс у Сан-Франциско цього тижня, але відмовився від подальших коментарів.

Маск також повідомив співробітникам Twitter Inc. у середу, що він не планує скорочувати 75% працівників, після того як очолить компанію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні