Apple хоче прибрати Twitter з App Store – Ілон Маск /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Apple хоче прибрати Twitter з App Store – Ілон Маск

Колаж Анна Наконечна

Мільярдер і новий власник Twitter Ілон Маск стверджує, що Apple погрожувала прибрати соцмережу з магазину застосунків App Store із невідомих причин, пише The Verge.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ця новина розміщена за твітом, в якому Маск сказав, що Apple «в основному припинила рекламу» на платформі, і запитав «чи ненавидить компанія свободу слова в Америці».
  • Наразі напруженість між Apple та Twitter зростає. Маск розкритикував комісію App Store за купівлю додатків, назвавши її «прихованим 30%-вим податком» в Інтернеті. А глава Apple App Store Філ Шиллер видалив свій обліковий запис у Twitter після купівлі соцмережі Маском невдовзі після того, як обліковий запис Дональда Трампа було відновлено.
  • За інформацією Bloomberg, націлившись на Apple, Маск кидає виклик компанії, яка життєво важлива для існування Twitter. За словами джерел, Apple незмінно була одним із найкращих рекламодавців у соціальній мережі, яка мала цілу команду співробітників, покликаних підтримувати відносини. За словами одного з джерел, витрати на рекламу перевищували $100 млн на рік.
  • Apple керує важливим інструментом для користувачів Twitter – App Store. Якщо компанія Маска втратить доступ до нього, вона буде відключена від понад 1,5 млрд пристроїв по всьому світу.

Контекст

Наприкінці жовтня найбагатша людина планети, засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter за $44 млрд та очолив компанію.

Оскільки управління соцмережею перейшло до Маска, гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал вийшли з керівництва компанії.

За два тижні перебування на чолі Twitter Маск звільнив приблизно половину співробітників та більшу частину керівників. Також він заборонив віддалену роботу і попередив працівників, що компанія може збанкрутувати

15 листопада Маск, який називав себе «абсолютистом свободи слова», звільнив кількох інженерів компанії, які публічно критикували його в соціальній мережі.

Згодом Маск презентував Twitter 2.0. Компанія працюватиме над шифруванням повідомлень та відеодзвінків. У соцмережі Twitter буде три галочки верифікації, зокрема, й золота для компаній. Перед верифікацією облікові записи перевірятимуть.

Напередодні Маск анонсував «амністію» для заблокованих користувачів Twitter. 23 листопада власник соцмережі провів опитування, і 72,4% учасників проголосували за розблокування раніше забанених акаунтів, які не порушували закон. Масова «амністія» у Твіттері має розпочатися з наступного тижня. Це друге велике рішення Маска, повʼязане з модерацією соцмережі. Першим було повернення до соцмережі колишнього президента США Дональда Трампа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні