Ілон Маск цього року втратив $100 млрд статків /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Статки Ілона Маска цього року впали на рекордні $100 млрд

Ілон Маск Фото Getty Images

Статки Ілона Маска, гендиректора Tesla, SpaceX, а тепер ще й Twitter, цього року скоротилися майже на $100 млрд. Це стало найстрімкішим падінням, коли-небудь зареєстрованим в індексі мільярдерів Bloomberg

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після того, як акції Tesla в понеділок обвалилися до 2-річного мінімуму, власний капітал мільярдера, який досяг піку $340 млрд ще рік тому, впав до найнижчого рівня в 2022 році – близько $170 млрд. 
  • Маску належить близько 15% акцій Tesla, а падіння ціни акцій компанії скоротило його статки приблизно на $8,6 млрд всього за один день.
  • При цьому Маск, як і раніше, залишається найбагатшою людиною у світі. Наразі його власний капітал оцінюються $169,8 млрд.

Контекст

Більшість свого статків Маск отримує за рахунок акцій і володіння Tesla, SpaceX і зовсім недавно Twitter.

Акції Tesla знизилися приблизно на 58,03% з початку року. Виробник електромобілів бореться із зростаючими карантинними обмеженнями у Китаї, його найбільшому ринку за межами США. 

Також компанія нещодавно оголосила, що відкликає понад 300 000 автомобілів через несправні задні ліхтарі, а також стикнулася з перебоями в ланцюзі постачання та різким зростанням вартості сировини.

На початку листопада Tesla закрила свій флагманський виставковий зал у Китаї в рамках скорочення роздрібних витрат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні