Категорія
Новини
Дата

У Twitter з’явиться золота галочка. Ілон Маск анонсував нову систему верифікації

У соцмережі Twitter буде три галочки верифікації, зокрема, й золота для компаній. Про це повідомив новий власник компанії Ілон Маск. Перед верифікацією облікові записи перевірятимуть.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Маск визнав, що це не дуже зручно, проте так треба зробити, щоб уникнути плутанини серед перевірених облікових записів різних типів.
  • Планується, що профілі компаній отримають золоту галочку, політики та офіційні представництва – сіру, а блогери, зірки та просто платні передплатники – синю.
  • Перед верифікацією акаунти перевірятимуть, щоб серед них не було фейкових, повідомив Маск.
  • Twitter може запровадити нову систему верифікації вже 2 грудня цього року.

Контекст

Раніше галочка верифікації була доступна лише політикам чи впливовим особам та організаціям, яких просили підтвердити свою особу. Вона допомагала боротися з дезінформацією. 

На початку листопада Twitter запустив функцію платної підписки, яка дозволить користувачам отримати галочку верифікації за $7,99. В одному з останніх оновлень застосунку Twitter для Apple вказано, що функція доступна для користувачів лише в деяких країнах. Наразі її тестують у США, Канаді, Великій Британії, Австралії та Новій Зеландії.

Деякі користувачі вже демонстрували подібні речі. Один із них придбав галочку, перейменувався на американського актора Тобі Магвайра та від його імені анонсував дату виходу нового фільму «Людина-Павук». За годину він отримав понад тисячу нових підписників та десятки тисяч лайків та ретвітів. У Twitter обіцяють, що як виявлятимуть акаунти з галочкою верифікації, які видають себе за когось іншого, то блокуватимуть їх назавжди, а гроші не повертатимуть.

Напередодні Маск анонсував «амністію» для заблокованих користувачів Twitter. 23 листопада власник соцмережі провів опитування і 72,4% учасників проголосували за розблокування раніше забанених акаунтів, які не порушували закон. Масова «амністія» у Твіттері має розпочатися з наступного тижня.

Це друге велике рішення Маска, повʼязане з модерацією соцмережі. Першим було повернення до соцмережі колишнього президента США Дональда Трампа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні