Ілон Маск очолив Twitter і звільнив попереднє керівництво компанії /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск очолив Twitter і звільнив попереднє керівництво компанії

Ілон Маск очолив Twitter і звільнив попереднє керівництво компанії Фото Колаж Анна Наконечна

Американський мільярдер Ілон Маск закрив угоду про купівлю Twitter, очолив компанію і звільнив топменеджерів соцмережі, пише Financial Times

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сегал покинули центральний офіс компанії у Сан-Франциско й більше не повернуться.
  • Крім того, звільнено голову юридичного департаменту Віджая Гаде й одного з провідних консультантів Шона Еджета.
  • Очікується, що Маск, який уже є виконавчим директором Tesla та SpaceX, виконуватиме обов’язки виконавчого директора Twitter, доки не обере нового керівника, зазначило видання.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики щодо фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надала йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подала до суду на Маска. Компанія звинуватила мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі й вимагала довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

Згодом Маск заявив, що придбає Twitter за ціною $54,20 за акцію, про яку він домовився у квітні, за умови, що угода зможе забезпечити боргове фінансування. Це стало поворотним моментом для Маска, який кілька місяців позивався до Twitter, намагаючись вийти з угоди. Він стверджував, що Twitter, серед іншого, спотворила кількість реальних користувачів на своїй платформі.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати купівлю соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

21 жовтня The Washington Post написала, що мільярдер повідомив потенційним інвесторам угоди з Twitter, що планує звільнити майже 75% персоналу компанії (або близько 5500 співробітників), щоб скоротити штат компанії.

27 жовтня Ілон Маск прийшов до штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско. Також він змінив опис свого профілю в Twitter на Chief Twit. Twitter підтвердила, що Маск відвідає офіс у Сан-Франциско цього тижня, але відмовилася від подальших коментарів.

Маск також повідомив співробітникам Twitter Inc. у середу, що не планує скорочувати 75% працівників після того, як очолить компанію.

Напередодні мільярдер опублікував листа, з якого випливає, що він таки придбав соцмережу Twitter. Зокрема, у ньому він пояснює, навіщо це зробив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні