Ілон Маск презентував Twitter 2.0. Компанія працюватиме над шифруванням повідомлень та відеодзвінками /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск презентував Twitter 2.0. Компанія працюватиме над шифруванням повідомлень та відеодзвінками

Колаж Анна Наконечна

У соцмережі Twitter зʼявиться функція шифрування особистих повідомлень та відеодзвінків. Новий власник компанії Ілон Маск заявив, що користувачі мають спілкуватися, не переймаючись своєю конфіденційністю. Презентація Twitter 2.0 відбулася у штаб-квартирі мережі 21 листопада, пише The Verge.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • План Twitter 2.0 передбачає, що компанія працюватиме над шифруванням повідомлень і надасть користувачам можливість надсилання зашифрованих відео та здійснення дзвінків.
  • «Ми хочемо, щоб користувачі могли спілкуватися, не турбуючись про свою конфіденційність і не хвилюючись про витік даних з Twitter», – сказав Маск.
  • Раніше Twitter вже намагався запустити створення зашифрованих повідомлень. Але тепер Маск налаштований на розгортання шифрування як головного пріоритету у Twitter 2.0, зазначає видання. 
  • Маск також похвалив Signal, програма яка використовує шифрований чат. Він сказав, що розмовляв із його творцем Моксі Марлінспайком, який зараз «потенційно готовий допомогти» з шифруванням повідомлень у Twitter.
  • «За іронією долі, Моксі Марлінспайк працював у Twitter і насправді хотів створити зашифровані DM кілька років тому, йому в цьому відмовили, а потім пішов і створив Signal», – сказав Маск. 
  • Крім того Маск заявив, що компанія працюватиме над створенням голосового та відеочату у повідомленнях. 

Контекст

Наприкінці жовтня найбагатша людина планети, засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter за $44 млрд та очолив компанію.

Оскільки управління соцмережею перейшло до Маска, гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал залишили керівництво компанії.

За два тижні перебування на чолі Twitter Маск звільнив приблизно половину співробітників та більшу частину керівників. Також він заборонив віддалену роботу і попередив працівників, що компанія може збанкрутувати

15 листопада Маск, який називав себе «абсолютистом свободи слова», звільнив кількох інженерів компанії, які публічно критикували його у соціальній мережі.

Напередодні The Verge повідомив, що після звільнення майже двох третин із 7500 співробітників Twitter за три тижні Маск знову наймає співробітників. Йдеться про посади інженерів та спеціалістів з продажу реклами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні