Категорія
Новини
Дата

ЄС пропонує запровадити санкції проти Північної Кореї за постачання ракет Росії – Bloomberg

Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за постачання Росії ракет, які використовуються проти України, пише Bloomberg. Згідно з документами, з якими ознайомилось агентство, блок запропонував включити до списку міністра оборони Північної Кореї та Генеральне ракетне бюро, яке займається національною програмою балістичних ракет.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Балістичні ракети, спроєктовані, розроблені та вироблені» Північною Кореєю, були застосовані проти України російськими збройними силами, йдеться у документі.
  • Зазначається, що також Північна Корея надала Росії сотні тисяч артилерійських боєприпасів. Завдяки цій підтримці, а також здатності Москви постачати обмежені запасні частини через треті країни Росія змогла збільшити виробництво боєприпасів, що набагато перевищує те, що Україна отримує від своїх союзників.
  • Ефект від потенційних заходів проти Північної Кореї, які включають заборону на поїздки та заморожування активів, ймовірно, буде в основному символічним. 

Контекст

ЄС має намір схвалити пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення Росії в Україну, до 24 лютого.

Запропоновані санкції, для прийняття яких необхідна підтримка всіх держав-членів, включають внесення до списку близько 110 фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у виробництві й постачанні зброї, а також компонентів та обладнання, необхідних для її створення. 

Блок також вперше запропонував обмежити експорт компаній у Китаї та Індії через їхню ймовірну причетність до постачання до Росії заборонених технологій та електроніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні