санкція /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС пропонує запровадити обмеження проти 55 компаній і понад 60 фізосіб у новому санкційному пакеті проти РФ – Bloomberg

Євросоюз має намір схвалити новий пакет санкцій до 24 лютого Фото Getty Images

Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній і понад 60 фізичних осіб у межах нового пакету, приуроченого до двох років з дня вторгнення Росії до України, пише Bloomberg із посиланням на документи, з якими ознайомилося агентство.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нові обмеження будуть спрямовані на окремих осіб і фірми, які займаються виробництвом зброї та постачанням ключових технологій та електроніки, що використовуються російськими оборонними фірмами для створення озброєнь.
  • Пропозиції, які потребують підтримки всіх держав-членів, перш ніж вони будуть прийняті, також будуть націлені на судноплавні компанії, які забезпечують транспортування та логістику для перевезення боєприпасів із Північної Кореї до Росії. 
  • Пакет санкцій, який стане 13-м після вторгнення, як очікується, буде обмеженим за обсягом. Група держав-членів закликає блок бути більш амбітним і додати до нього нові економічні санкції.
  • Поточні пропозиції також передбачають включення до списків санкцій кількох військових та інших чиновників, політиків, зокрема Олексія Дюміна, колишнього охоронця президента Росії Володимира Путіна і нинішнього губернатора Тульської області, а також директорів компаній, свідчать документи. 
  • Списки можуть змінитися, перш ніж вони будуть узгоджені державами-членами.

Контекст

18 грудня Європейська рада прийняла 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів через агресивну війну Росії проти України.

У січні Європейський Союз розпочав обговорення нового пакету санкцій, який він має затвердити до 24 лютого. Потенційні заходи можуть включати додаткові списки, торговельні обмеження для припинення подальшої здатності Москви обходити санкції блоку як через треті країни, так і через компанії в ЄС.

ЄС уже ввів чимало заборон, наприклад, для морського імпорту російської нафти, а зовсім недавно – на алмази. Брюссель вважає, що мало що залишилося того, у чому країни ЄС могли б дійти одностайної згоди, а санкції щодо російського ядерного палива та скрапленого природного газу поки що вважаються такими, що не обговорюються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні