Категорія
Новини
Дата

В Європарламенті анонсували 13-й пакет антиросійських санкцій до 24 лютого

Європейський Союз розраховує ухвалити 13-й пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. Про це 6 лютого на сесії Європарламенту повідомила міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб, яка головує в Раді ЄС.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ми сподіваємося завершити роботу над 13-м пакетом санкцій до символічної дати 24 лютого», – сказала Лябіб, яку цитує «Інтерфакс-Україна».
  • Говорячи про військову допомогу Україні, вона наголосила на необхідності прискорити постачання боєприпасів і ракет, щоб дотримати обіцянку і надати Києву мільйон 155-міліметрових снарядів.
  • «Наразі ми від цього дуже далекі. У березні, згідно з прогнозами, ми зможемо досягти обсягу близько 524 000 снарядів. Це дуже далеко від мети, яку ми поставили. Нам абсолютно необхідно зробити більше і посилити наші виробничі потужності», – зазначила Лябіб.

Контекст

18 грудня Європейська рада прийняла 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів через агресивну війну Росії проти України.

У січні Європейський Союз розпочав обговорення нового пакету санкцій. Потенційні заходи можуть включати додаткові списки, додаткові торговельні обмеження та припинення подальшої здатності Москви обходити санкції блоку як через треті країни, так і через компанії в ЄС.

За даними джерел Reuters, Єврокомісія запропонує такий пакет санкцій, який викличе мінімальні дебати серед держав-членів, попри заклики деяких країн ЄС заборонити більше російських товарів, наприклад імпорт алюмінію.

Джерела Politico повідомили, що представники країн ЄС попередньо обговорили новий пакет санкцій проти РФ минулими вихідними. Двоє дипломатів ЄС підтвердили, що новий санкційний пакет переважно передбачає розширення санкційних списків та обмежень на експорт товарів подвійного використання до РФ.

Джерела серед європейських дипломатів визнають, що це буде здебільшого «символічний» пакет санкцій, зосереджений на «роботі над глобальним наративом» щодо санкцій і забезпечення дотримання вже запроваджених обмежень третіми країнами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні