Категорія
Новини
Дата

ЄС вперше включив до списку антиросійських санкцій компанії з Китаю та Індії – Financial Times

Європейський Союз вперше включив до нового пакету санкцій проти Росії три компанії з Китаю та одну з Індії. Про це пише Financial Times з посиланням на відповідний документ, який 21 лютого схвалили постійні представники країн – членів ЄС.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нові санкції будуть запроваджені проти трьох компаній із Китаю, однієї з Індії, а також організацій зі Шрі-Ланки, Туреччини, Таїланду, Сербії та Казахстану, зазначає видання.
  • Санкції торкнуться близько 200 фізичних та юридичних осіб, але вони не передбачають «масштабних економічних заходів, націлених на промисловий сектор».
  • Також підлягає розгляду включення до цього списку інших організацій із третіх країн, що підтримують військово-промисловий комплекс Росії через торгівлю відповідними товарами, йдеться в документі.
  • Торгові обмеження планують запровадити після того, як буде встановлена допомога цих компаній у постачанні Росії обладнання, яке використовується для виробництва зброї, у тому числі електроніки та мікрочипів, пише FT.

Контекст

21 лютого посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії. Погоджений пакет є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого, зазначили офіційні представники блоку.

«Ми додаємо майже 200 фізичних і юридичних осіб до нашого пакету позначень, у результаті чого кількість списків ЄС перевищила 2000», – повідомив Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель. 

Він наголосив, що за допомогою нового пакету Брюссель вживає більше заходів «проти організацій, що займаються обходом вимог, а також проти оборонного та військового секторів».

Новий пакет санкцій міститиме заходи, покликані обмежити доступ Росії до технологій для виготовлення безпілотників, зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

ЄС уже ввів чимало заборон, наприклад для морського імпорту російської нафти, а зовсім недавно – на алмази. Брюссель вважає, що мало що залишилося того, у чому країни ЄС могли б дійти одностайної згоди, а санкції щодо російського ядерного палива та скрапленого природного газу поки що вважаються такими, що не обговорюються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні