Перші кошти із заморожених активів РФ Україна може отримати цього року. Санкційна політика країн G7, справа VS Energy та продаж lifecell – інтервʼю з Іриною Мудрою /надано пресслужбою
Категорія
Гроші
Дата

Перші кошти із заморожених активів РФ Україна може отримати цього року. Санкційна політика країн G7, справа VS Energy та продаж lifecell – інтервʼю з Іриною Мудрою

надано пресслужбою

Скільки коштів цього року Україна отримає із заморожених активів РФ, як США витрачає конфісковані кошти російських бізнесменів на допомогу українським ветеранам, чому справа VS Energy застрягла в суді та чи можливий продаж lifecell? Розповідає заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

З початку року у Європейському Союзі та країнах G7 все частіше обговорюють передачу Україні заморожених активів РФ. Уряд дійсно може отримати перші кошти вже цього року, підтверджує заступниця міністра юстиції Ірина Мудра. Мінʼюст працює одразу над двома варіантами стягнень: конфіскацією всіх ідентифікованих активів РФ та отриманням відсотків із них. 

Інша важлива складова роботи міністерства – конфіскації активів російських бізнесменів, які знаходяться на території України. Один із найбільших позовів Мінюсту – справа групи VS Energy, яка з літа минулого року розглядається у Вищому антикорупціному суді (ВАКС).

Як просуваються санкційні процеси всередині країни та поза нею? 

Інтервʼю скорочено та відредаговано для зрозумілості.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні