Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг в прифронтових регіонах для потреб ЗСУ

1 хв читання

Уряд виділив з резервного фонду державного бюджету понад 2,38 млрд грн на відновлення автодоріг в прикордонних та прифронтових регіонах, повідомляє Мінекономіки. Зокрема, йдеться про шляхи, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Уряд ухвалив рішення виділити 2,386 млрд грн на відновлення доріг у восьми ключових для оборони країни регіонах.  
  • Донецька обласна військова адміністрація отримає 324,5 млн грн. Кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути. 
  • «Це вклад в обороноздатність регіону й можливість рятувати тисячі життів», – пояснила рішення перша віцепремʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко під час візиту до Донеччини.

Відповідно до рішення уряду на відновлення доріг спрямують кошти:

  • Дніпропетровська область – 196,4 млн грн; 
  • Донецька область – 324,5 млн грн;
  • Запорізька область – 350 млн грн; 
  • Миколаївська область – 307,1 млн грн;
  • Сумська область – 222,2 млн грн;
  • Харківська область – 502,95 млн грн;
  • Херсонська область – 224,3 млн грн;
  • Чернігівська область – 258,79 млн грн.

Кошти надійдуть в розпорядження обласних адміністрацій, які мають погодити, зокрема, з Міноборони, МОЗ та Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони і гуманітарних цілей та підлягають відновленню.

Контекст

Усі кошти з дорожнього фонду на 2024 рік у сумі 94,7 млрд грн будуть перенаправлені на потреби оборони. Проте, цьогоріч дорожня галузь продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам, пояснював раніше Мінфін.

По-перше, залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не були використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки), використовуватимуться для забезпечення невідкладних заходів, пов’язаних з утриманням доріг у зимовий період.

По-друге, дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів із резервного фонду уряду України.

Крім того, будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проєктів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд