Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія 21 квітня представить послам ЄС зміст нового пакета санкцій проти РФ – Politico

Європейська комісія 21 квітня представить послам країни ЄС зміст нового пакету санкцій проти РФ, пише Politico з посиланням на чотирьох європейських дипломатів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними співрозмовників видання, 19 квітня Єврокомісія поінформувала послів ЄС про те, що цієї пʼятниці запросить їх на закрите обговорення змісту чергового санкційного пакета.
  • Як стало відомо виданню, зокрема, Німеччина попросила Брюссель включити до нового пакету санкцій ядерну енергетику.
  • Під час таких заходів Єврокомісія зазвичай інформує представників країн ЄС про те, чого очікувати від її пропозиції. Водночас посли можуть вказати на червоні лінії від своїх урядів.

Контекст 

ЄС уже запровадив 10 пакетів санкцій проти Росії після початку великої війни. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла, що 11-й пакет буде спрямовано на боротьбу з обходом існуючих обмежень.

ЄС майже вичерпав свої можливості каральних заходів проти Росії, увагу блоку необхідно переключити на фінансову та військову підтримку України, заявив в інтервʼю Euractiv головний дипломат ЄС Жозеп Боррель. Через рік після вторгнення ЄС підходить «до кінця цих сходинок», визнав Боррель, відповідаючи на питання про наступні можливі кроки, які блок міг би зробити у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні