Категорія
Новини
Дата

Європейський інститут інновацій запустив центр в Україні. Він просуватиме місцеві продукти та бізнеси

Європейський інститут інновацій і технологій (EIT) запускає регіональний інноваційний центр в Україні, йдеться у пресрелізі. Він має об’єднати українських підприємців і партнерів із європейською інноваційною екосистемою для розвитку бізнесу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новий центр є частиною програми інституту, розробленої для розвитку регіональних інновацій у Європі.
  • Регіональний центр ЕІТ запускається у Києві, він має об’єднати українські бізнеси з можливостями ЄС та ЕІТ і сприяти їхньому розвитку.
  • «Завдяки регіональному центру EIT зміцнить свою присутність та підтримку України, а також допоможе вивести більше українських продуктів і бізнесів на світову арену», – сказав голова правління EIT Нектаріос Тавернаракіс.
  • У 2023 році ЕІТ-спільнота запустила понад 50 освітніх, підприємницьких і бізнес-програм для України. Також ЕІТ спрямував понад €4 млн для посилення української економіки. 
  • Запуск нового центру в Україні є частиною зусиль EIT щодо присутності в Регіональній інноваційній схемі (RIS) шляхом створення мережі хабів у понад 20 країнах Європи. Минулого року вже було відкрито чотири хаби на Кіпрі, Мальті, у Чорногорії та Північній Македонії.

Контекст

ЕІТ є найбільшою в Європі інноваційною мережею, що працює з 2008 року. EIT є незалежним органом Європейського Союзу і частиною Horizon Europe – рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій.

Спільнота EIT пропонує спектр інноваційної й підприємницької діяльності у Європі: навчальні курси підприємництва, послуги зі створення та акселераційні програми для бізнесу, а також дослідницькі проєкти.

ЕІТ підсилив понад 7800 стартапів і компаній, що розширюються; створив понад 2110 нових продуктів і послуг, які залучили понад €7,3 млрд зовнішнього капіталу.

Загальна вартість усіх українських стартапів оцінюється у €23,3 млрд станом на листопад 2022 року. У 2021-му цей показник був вищим – €27,1 млрд, йдеться у Стратегії розвитку інновацій від Мінцифри, що є в розпорядженні Forbes. В Україні налічується 1500 активних стартапів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні