Категорія
Новини
Дата

Facebook відкладає повернення в офіс до січня 2022 року для співробітників. «Дельта»-варіант COVID-19 змушує робити це все більше компаній

Компанія Facebook відкладе до січня 2022 року план щодо повернення співробітників в офіси. Раніше компанія прагнула повернутися в офіси у жовтні з суворими вимогами до вакцинації та масок, пише CNBC

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення стосуватиметься як співробітників зі США, так і деяких міжнародних офісів.
  • Компанія змінила плани через зростання випадків захворюваності на штам COVID-19 «Дельта».

Контекст

Багато з найбільших компаній технологічної галузі, які одними з перших закрили свої офіси на початку пандемії в минулому році, поставили за мету повернутися до офісів у вересні. Тепер багато з них відкладають реалізацію цих планів через збільшення розповсюдження варіанту COVID-19 «Дельта». Рішення Facebook ухвалив через кілька днів після того, як Amazon оголосив, що не поверне своїх корпоративних співробітників в офіс до 3 січня 2022 року, пише CNN. Також сервіс таксі Lyft відклав відкриття офісів до 2 лютого. Інші, зокрема Google, Apple, Uber і Microsoft, зайняли вичікувальну позицію, відклавши заплановане повернення з вересня на жовтень.

Крім того, багато компаній заявили про обовязкову вакцинацію для співробітників, аби повернутися в офіс. Серед них – Google, Facebook, Netflix, Microsoft та інші. Нова політика компаній є реакцією на швидке розповсюдження по всьому світу «Дельта»-варіанту COVID-19. Нині цей штам виявлено вже в 142 країнах і він продовжує мутувати, йдеться у щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ). В Україні станом на 13 серпня підтверджено вже 300 випадків зараження коронавірусом штаму «Дельта».

Сплеск захворюваності на COVID-19 викликав нові побоювання щодо перспектив економічного зростання, зазначає CNBC. «Крім того, стрімке зростання інфікування може спровокувати появу новіших варіантів вірусу, які врешті-решт стануть більш стійкими до існуючих вакцин», – зазначив глава відділу економічних досліджень Barclays Крістіан Келлер. Утім, скорочення кількості госпіталізацій вказує на те, що ринок добре підготовлений до нових спалахів, вказують аналітики JPMorgan.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні