Категорія
Новини
Дата

Microsoft вимагатиме від співробітників у США вакцинуватися. Це стосуватиметься постачальників та відвідувачів компанії

Компанія Microsoft вимагатиме від співробітників у США, які збираються працювати з офісу, підтвердження вакцинації від COVID-19. Відкриття офісів заплановано не раніше 4 жовтня, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Офіси компанії закриті з березня 2020 року. Компанія планувала відновити їхню роботу 7 вересня.
  • Співробітники з дітьми, яким ще не можна робити щеплення, або ті, хто доглядає за родичами з ослабленим імунітетом, зможуть працювати з дому до січня.
  • Окремі правила допуску в офіс будуть встановлені для людей, які не роблять щеплення через протипоказання або релігійні переконання.
  • З 181 000 співробітників Microsoft 103 000 працюють у США.

Контекст

Оголошення нової політики Microsoft відбулося через тиждень після того, як урядові агентства США і багато технологічних компаній заявили про обов’язкову вакцинацію для співробітників. Зокрема, Google, Facebook, Netflix.

Більше стає розмов про обовʼязкову вакцинацію і в Україні. МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% учителів. Глава парламентського комітету з питань здоровʼя нації Михайло Радуцький заявив, що найближчим часом аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують із населенням.

Мер Дніпра Борис Філатов вирішив не чекати погіршення епідеміологічної ситуації і зобов’язав своїх співробітників щепитися проти коронавірусу вже зараз. Хто не захоче цього зробити, він попросив звільнитися.

Нові вимоги є реакцією на швидке розповсюдження по всьому світу дельта-варіанту COVID-19. Його виявили вже в 135 країнах, і він продовжує мутувати в міру поширення, йдеться в щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ).

Важливі цифри

Станом на 4 серпня в Україні від COVID-19 вакцинувалися 3 759 403 особи. Із них дві дози отримали 2 151 799 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні