Категорія
Новини
Дата

Федрезерв США знову підвищив базову ставку. Востаннє такий високий рівень був у 2007 році

Федеральна резервна система (ФРС) США підвищила базову ставку на 25 базисних пунктів – із 4,25-4,5% до 4,5-4,75% річних. Рішення Федеральний комітет ыз операцій на відкритих ринках (FOMC) ухвалив одноголосно. Востаннє на такому рівні базова ставка була у жовтні 2007 року

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Війна в Україні «викликає величезні людські та економічні труднощі» й сприяє зростанню глобальної невизначеності, йдеться у пресрелізі ФРС. 
  • Також наголошується про плани подальшого підвищення базової ставки, щоб повернути інфляцію до цільового рівня у 2%.
  • Голова ФРС Джером Пауелл повідомив, що очікується ще «декілька підвищень» ставки, перш ніж Федрезерв припинить свою агресивну кампанію проти інфляції.

Контекст

У 2022 році ФРС підвищила ставку у сім разів, загалом на 450 базових пунктів.

У грудні інфляція у США сповільнилася до 6,5% й відійшла від пікових значень влітку – 9,1%.

Глобальне зростання споживчих цін, імовірно, наразі дійшло до найвищої точки, заявила у листопаді директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва. Вона сказала, що чиновники все ще намагатимуться щонайменше знизити зростання споживчих цін до більш прийнятних темпів. «Інфляцію буде складніше знизити до бажаного рівня у близько 2%, – сказала вона. – Якщо ми побачимо диверсифікацію ланцюжків поставок, це неминуче вплине на ціни».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні