Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo Констянтина Жеваго у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1%

Гірничорудна компанія Ferrexpo Констянтина Жеваго у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1% – до $870,99 млн, йдеться у звіті компанії на Лондонській фондовій біржі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виторг компанії зріс на 48,1%, до $2,5 млрд, прибуток EBITDA збільшився на 67,5%, до $1,4 млрд.
  • Валовий борг компанії минулого року знизився з $266 млн до $50 млн.
  • На зростання показників вплинуло, зокрема, зростання попиту й цін на залізну руду високого класу – у середньому $186 за тонну в 2021 році (2020 рік – $122 за тонну).
  • Ferrexpo зазначає, що її виробничі активи не постраждали від воєнних дій після 24 лютого, проте морські перевезення призупинено з 25 лютого, наразі здійснюються лише відвантаження продукції до Європи.
  • Водночас Ferrexpo повідомила, що підготувала стрес-тести з більш серйозними несприятливими змінами: припинення виробництва на 3, 6 та 18 місяців. У межах цих сценаріїв збиток від знецінення може бути від $320 млн до $400 млн.
  • Компанія відклала виплату дивідендів акціонерам.

Контекст

Через війну багато українських підприємств гірничо-металургійного комплексу скоротили виробництво або навіть зупинилися. Ferrexpo Костянтина Жеваго практично вдалося уникнути такого результату.

За І квартал 2022 року гірничодобувна група Ferrexpo Костянтина Жеваго виробила 2,7 млн т залізорудних котунів. Це майже не відрізняється від результату за І квартал 2021 року та на 11% менше, ніж за попередній квартал. Водночас група продала 2,6 млн т котунів.

Ferrexpo виробляє високоякісні котуни – один із преміальних продуктів серед українських виробників гірничо-металургійної продукції. Це дозволяє сподіватися, що Ferrexpo вдалося знайти покупців на великі обсяги в Європі або можливість транспортувати залізницею окатиші в європейські морські порти і перевантажувати їх там на судна, писав раніше Forbes.

За оцінкою Forbes, на 8 квітня капіталізація Ferrexpo становить $1,447 млрд. Частка Костянтина Жеваго (50,3%) оцінюється в $728 млн. До війни всі його активи Forbes оцінював у $2,1 млрд, після початку війни – $1,3 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні