Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo в очікуванні блекаутів наростила квартальне виробництво окатків на 17%

Група Ferrexpo за третій квартал 2023 року виготовила 1,251 млн т залізорудних окатків, що на 17% більше, ніж за результатами попереднього кварталу. Про це йдеться у квартальному виробничому звіті компанії. Керівництво Ferrexpo заявило, що група свідомо наростила виробництво, щоб зменшити ризики в наступні місяці.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За девʼять місяців на потужностях Ferrexpo в Україні було виготовлено 3,2 млн т окатків.
  • Виробництво залізорудного концентрату за результатами третього кварталу досягло 98 000 т, за девʼять місяців – 257 000 т.
  • Ferrexpo заявила, що протягом кварталу група успішно працювала однією та двома технологічними лініями виробництва окатків (з чотирьох).
  • Основна увага протягом періоду приділялася виробництву окатків вищого класу – усі окатки з вмістом Fe 65% або вище.
  • До кінця року Ferrexpo планує працювати однією або двома технологічними лініями, припускаючи, що не буде подальших істотних змін у робочому середовищі та доступності логістики в Україні.
  • «Під час війни, неможливо недооцінити, наскільки складно вести наш бізнес. Особливо це стосується зимового сезону, коли енергетична інфраструктура є вразливою до перебоїв. Ми свідомо зосередилися на нарощуванні виробництва окатків у третьому кварталі, щоб зменшити ризики в наступні місяці», – зазначив Лучіо Дженовезе, голова ради директорів Ferrexpo.
  • За його словами, всупереч переважаючому песимізму на ринку, ціни на залізну руду зміцнилися протягом кварталу. «Це сприятливий фактор, враховуючи зростання логістичних витрат, з якими ми стикаємося», – зазначив Дженовезе.

Контекст

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні. Компанії Fevamotinico S.a.r.l., підконтрольній Костянтину Жеваго, належить 50% Ferrexpo, компанії BlackRock – 6,74%. Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Група Ferrexpo за підсумками півріччя отримала $27 млн чистого прибутку. Це на 67% менше показника аналогічного періоду 2022 року. Виручка за звітний період скоротилася у 2,8 раза – до $334 млн із $936 млн.

Основними причинами падіння в компанії називають зменшення обсягів виробництва через воєнні дії в Україні та нижчі ціни реалізації готової продукції. Показник прибутку виявився найнижчим для Ferrexpo щонайменше за останні 10 років.

У вересні цього року Ferrexpo повідомила, що дві її українські дочірні компанії – «Єристівський ГЗК» і «Біланівський ГЗК» – отримали документи від виконавчої служби Мінʼюсту про арешт на частки корпоративних прав у розмірі 50,3%.

Наразі у судах розглядаються деякі позови проти групи та вищого керівництва ПрАТ «Полтавський ГЗК». На нещодавньому судовому засіданні щодо звинувачень у незаконному продажу відходів, які Ferrexpo продовжує вважати безпідставними, було затримано голову правління ПрАТ «ПГЗК». За цим рішенням група подала апеляцію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні