Категорія
Новини
Дата

Фільм «Дюна» за перший вікенд зібрав в Україні 32,6 млн грн, що стало одним із найкращих стартів для Warner Bros.

Фільм «Дюна: Частина друга» режисера Дені Вільнева зібрав в українських кінотеатрах за перші вихідні 32,6 млн грн, повідомили «Бабелю» у пресслужбі Warner Bros. Pictures Україна. Це стало абсолютним рекордом для фільмів цієї кінокомпанії з початку повномасштабного вторгнення.

Ключові факти

  • Також стрічка увійшла до трійки найуспішніших стартів фільмів Warner Bros. в Україні за всю історію. 
  • «Дюна: Частина друга» поступилася лише картинам «Дюна» (2021 року) та «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» (2018 року). За перший вікенд «Дюна» зібрала в прокаті 34,3 млн грн, а «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» – 39,2 млн грн. Прокат фільму триває.

Контекст

Стрічка «Дюна: Частина друга» також показала найкращий з початку року старт у кінотеатрах США, зібравши $81 млн на перший вікенд після релізу. У світі фільм заробив ще $97 млн, сукупні касові збори сягнули $178 млн

Друга частина «Дюни» вийшла на великі екрани 29 лютого. У перший день прокату фільм зібрав $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозують вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн.

Після світової прем’єри в Лондоні фільм отримав переважно позитивні відгуки кінокритиків. Друга «Дюна» занурює глядача в культуру фрименів і має щонайменше сім масштабних екшн-епізодів, зокрема сцену їзди на гігантському піщаному хробаку. Дія розгортається у нових локаціях, серед яких королівство барона Харконнена на індустріальній планеті Гіді Прайм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні