Категорія
Новини
Дата

Фінрезультати, ризики та прогнози. Як працюють компанії – члени Американської торговельної палати в умовах війни

Цьогоріч 74% компаній – членів Американської торговельної палати в Україні вдалося досягти запланованих фінансових результатів, 24% – не змогли цього зробити, свідчать результати опитування «Ведення бізнесу в воєнній Україні: річні підсумки та прогнози». Також представники бізнесу дали прогноз на 2024 рік.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Наступного року 46% опитаних компаній – членів палати сподіваються на зростання доходів, 41% – вважають, що доходи не зміняться, а 13% прогнозують зменшення. 
  • Також 55% респондентів зазначають, що чисельність персоналу в їхніх компаніях залишиться незмінною, 33% – збільшать кількість працівників, а 12% – очікують зменшення. 
  • Понад половина (54%) представників компаній-членів повідомили, що їхні інвестиції залишаться незмінними.
Фінрезультати, ризики та прогнози. Як працюють компанії – члени Американської торговельної палати в умовах війни /Фото 1

Інфографіка: Американська торговельна палата в Україні

  • Серед опитаних представників бізнес-спільноти 40% вважають, що війна закінчиться у 2025-му, 24% – у 2024 році, 17% – через пʼть років.
  • Згідно з результатами опитування, окрім повномасштабної війни, найбільшими геополітичними ризиками на 2024-й, які можуть вплинути на Україну та, потенційно, на бізнес, компанії вважають вибори в США, глобальні збройні конфлікти/війни, порушення ланцюгів поставок та економічної безпеки, а також дефіцит ресурсів.
Фінрезультати, ризики та прогнози. Як працюють компанії – члени Американської торговельної палати в умовах війни /Фото 2

Інфографіка: Американська торговельна палата в Україні

  • Також бізнес очікує від влади посилення національної безпеки та оборони й розмінування території, проведення судової реформи, забезпечення захисту ланцюгів постачання. 

Контекст

Участь в опитуванні, проведеному в першій половині грудня, взяли 108 керівників і топ-менеджерів компаній-членів, 76% респондентів – керівники компаній.

Після півтора року повномасштабної війни Росії в Україні 84% компаній повністю функціонують, йшлося у попередньому опитуванні Американської торговельної палати в Україні. Згідно з ним, 16% компаній продовжують працювати частково.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні