Категорія
Новини
Дата

Рух «Маніфест 42» запустив реєстр правоохоронців, які тиснуть на бізнес. Зараз у ньому 17 осіб

Громадська спілка «Маніфест 42» оприлюднила реєстр правоохоронців, які чинять тиск на бізнес. До нього увійшли 17 суддів і співробітників прокуратури. Список недоброчесних силовиків обіцяють поповнювати. Про це йдеться у пресрелізі громадської організації.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • До реєстру включені особи, які зловживали владою з метою тиску на бізнес, йдеться у релізі. «Це один із інструментів впливу на осіб, які вирішили збагачуватися шляхом корупційного тиску на бізнес», – зазначив голова Організації роботодавців легкої промисловості та учасник «Маніфесту 42» Олександр Соколовський. 
  • Процедура включення у реєстр передбачає кілька етапів. Перший – перевірка документів, які вказують на зловживання владою з метою тиску на бізнес. Другий – наявність публічних розслідувань у медіа. Третій – погодження наглядовою радою «Маніфесту 42». 
  • Першими до реестру потрапили суддя Печерського суду Сергій Вовк, прокурор Офісу генерального прокурора Павло Іванін та ще 15 держпосадовців. «Мета – зробити токсичними людей, які «прогинають» правоохоронну та судову системи», – пояснює Соколовський. «Будемо вимагати притягати таких осіб до відповідальності», – додає він.

Контекст 

Наприкінці травня цього року засновник Concorde Capital Ігор Мазепа анонсував під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» створення антирейтингу правоохоронців і суддів, які використовують повноваження з незаконною метою. 

28 червня на підтримку ініціативи Мазепи виступили 42 підприємці, які опублікували маніфест на захист 42-ї статті Конституції. Серед них – власниця фармкомпанії «Фармак» Філя Жебровська, гендиректор «Агромату» Сергій Войтенко, засновник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський, фаундер компаній FinStream та Cronvest, голова Асоціації підприємців-ветеранів Сергій Позняк та інші. 

Підприємці не обмежаться лише створенням реєстру. В планах – заснувати організацію, яка буде захищати бізнес від тиску правоохоронних структур і комунікуватиме з державою. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні