Категорія
Новини
Дата

«Фокстрот» запустив функцію оплати криптовалютою через Binance Pay

Мережа електроніки й побутової техніки «Фокстрот» запустила можливість оплати товарів в інтернет-магазині та роздрібних торговельних точках мережі за допомогою Binance Pay. Про це йдеться в пресрелізі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Компанія «Фокстрот» усіляко підтримує курс на цифровізацію продажів. За останній рік ми підключили низку безконтактних видів оплати на сайті, в чатботі, з використанням QR-коду. Наступний крок – підключення опції з оплати Binance Pay», – цитується у пресрелізі СЕО «Фокстрот» Олексій Зозуля.
  • За його словами, компанія працювала над ініціативою з кінця 2020 року.
  • Для розрахунку за допомогою Binance Pay покупцям потрібно обрати відповідний вид оплати при оформленні замовлення в інтернет-магазині «Фокстрот» і підтвердити оплату в мобільному застосунку Binance. При оплаті в офлайн-магазинах продавець-консультант сформує QR-код для оплати.
  • «Для нас це перша інтеграція Binance Pay з e-commerce партнером в Україні й ми сподіваємося продовжити розвиток у цьому напрямі», – сказав генеральний менеджер Binance в Україні Кирило Хомʼяков.
  • Згідно з пресрелізом, за останні два роки «Фокстрот» запровадив можливість безконтактних оплат через LiqPAY, чатботи у Вайбері й Телеграмі, через платіжний сервіс mVisa QR. Крім того, мережа перейшла на електронні фіскальні чеки, що дало змогу заощадити у 2021 році 185 км паперу, зберігши від вирубки 3,5 тис. дерев.

Контекст

Binance Pay – це безконтактна технологія оплати криптовалютою, яка нині підтримує більш як 40 криптовалют.

«Фокстрот» – одна з найбільших торговельних мереж за кількістю магазинів та обсягами продажу електроніки й побутової техніки в Україні. Станом на початок 2022 року бренд є омніканальним (офлайн та онлайн-торгівля), охоплює 170 магазинів у 90 обласних і районних центрах України та інтернет-магазин.

Понад десять років тому було здійснено першу у світі купівлю за криптовалюту. У 2010 році американець Ласло Ханйєкс заплатив за 2 піци 10 000 біткоїнів. У той час біткоїн оцінювався в 0,5 центів. В Україні пік популярності оплати криптовалютами припав на 2017−2018 роки. Тоді про готовність прийняти оплату біткоїном заявляли мережа АЗС Wog, ресторани Pesto Cafe, Мама Мія, MisterTwister. Однак вони вже не надають таку послугу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні