Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна оголосив перші онлайн-аукціони з великої приватизації

1 хв читання

Фонд держмайна вперше оголосив уу електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» онлайн-аукціони з великої приватизації. Першими лотами є столичний готель «Україна» та Об’єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК). Про це повідомила пресслужба Мінекономіки. 

Залучені від приватизації кошти планують спрямувати на підтримку Сил оборони та відновлення України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Велика приватизація – це торги з продажу об’єктів балансовою вартістю понад 250 млн грн. 
  • 4-зірковий готель «Україна» у центрі столиці ФДМУ виставив на торги зі стартовою вартістю понад 1 млрд грн. Трираундовий аукціон на підвищення ціни відбудеться 18 вересня. 
  • Ціна ОГХК стартуватиме на торгах із майже 3,9 млрд грн. Торги з продажу активу відбудуться 9 жовтня за правилами англійського аукціону на підвищення ціни.
  • Взяти участь у торгах із великої приватизації може кожен охочий, крім учасників, які за законодавством не можуть бути визначені переможцем аукціону. Аби позмагатися за актив, потрібно зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків «Прозорро.Продажі» та зробити цінову пропозицію. 

Цитата

«Велика приватизація – це не лише про продаж обʼєктів і залучення великих коштів до держбюджету, які підуть на підтримку Сил оборони та відновлення України. Це про розвиток підприємств і територій, створення додаткових робочих місць, запуск галузей по-новому і підтримку української економіки в ці непрості часи», – наголосив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Контекст

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Гроші мають надійти з продажів державних обʼєктів малої та великої приватизації, які проводитимуться через систему «Prozorro.Продажі». Аби досягти таких показників, Фонд держмайна планує цьогоріч виставити на онлайн-аукціони понад тисячу обʼєктів малої приватизації. Це активи балансовою вартістю до 250 млн грн. 

Раніше заступник голови фонду Сергій Симонов повідомив, що уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. У топі пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд