Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна продаватиме конфісковані російські активи на онлайн-аукціонах

Санкційне майно відтепер реалізовуватиметься через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Організатором торгів буде Фонд держмайна, повідомила пресслужба Мінекономіки. Відповідна постанова від 21 листопада 2023 р. №1233 опублікована на урядовому порталі. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Постанову уряд ухвалив на виконання чинного від червня цього року Закону 3137-IX, яким внесено зміни до санкційного законодавства. Закон та Порядок визначають процедури реалізації конфіскованих російських активів.
  • Організатором електронних торгів з продажу санкційного майна в системі Прозорро.Продажі буде ФДМУ. А гроші від його продажу й оренди йтимуть на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 
  • СЕО Прозорро.Продажі Сергій Бут нагадав, що вже є прийняті рішення Кабміну щодо реалізації в системі Прозорро.Продажі арештованих активів в управлінні АРМА, а також конфіскованих російських активів. За його словами, реалізація Фондом держмайна санкційного майна через Прозорро.Продажі дозволить «прозоро та конкурентно управляти ним на користь держави».
  • Учасники аукціонів з продажу санкційного майна зможуть брати в них участь, зареєструвавшись через один з акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків. 

Контекст

У середині листопада АРМА повідомило, що уряд вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів. Відповідні зміни внесені у постанови №719 та №558. 

За новими правилами, всі продажі арештованого майна здійснюються виключно на електронній платформі Prozorro та відповідно до норм європейського законодавства.

Крім того, внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном. Це дає можливість розпочати процедури щодо здійснення продажу 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сімʼї Віктора Медведчука та знаходиться в Хорватії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні