Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна виставив на продаж столичний готель «Козацький» за 155 млн грн

1 хв читання

Готель «Козацький» на Майдані Незалежності у Києві

Готель «Козацький» на Майдані Незалежності у Києві

Фонд державного майна України виставив на приватизацію готель «Козацький» у Києві на Майдані Незалежності, повідомляє пресслужба ФДМУ. Стартова ціна об'єкта – 155,4 млн грн.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Комісія Фонду державного майна України визначилася зі стартовою ціною київського готелю «Козацький» – вона склала 155,4 млн грн. Ціну визначили на основі фінансової звітності готелю за 2021-й – перший квартал 2024 року. Водночас комісія визначила умови продажу. 
  • Єдиний майновий комплекс готелю «Козацького» – це 8-поверхова будівля на Майдані Незалежності у Києві. Готель має загальну площу 9513 кв.м. Станом на 31 березня 2024 року, у ньому працюють 60 людей.
  • Наразі у готелі працює кафе на першому поверсі, ресторан на три зали, 126 діючих номерів та пʼять конференц-залів.

Контекст

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Гроші мають надійти з продажів державних обʼєктів малої та великої приватизації, які проводитимуться через систему «Prozorro.Продажі». Аби досягти таких показників, Фонд держмайна планує цьогоріч виставити на онлайн-аукціони понад 1000 обʼєктів малої приватизації. Це активи балансовою вартістю до 250 млн грн. 

Раніше заступник голови фонду Сергій Симонов повідомив, що уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. У топі пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні