Ілюстрація Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Forbes опублікував рейтинг 100 найбільших приватних компаній України. Загальний виторг виріс на 8%

Ілюстрація Анна Наконечна

Першу трійку компаній за річним виторгом склали «Метінвест», «АТБ-Маркет» та Kernel. Виторг першої сотні зріс за рік на 8% до 2,3 трлн грн. Прибуток найбільших компаній, не враховуючи тих, що не розкрили дані, збільшився на 5%, до 74 млрд грн. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Понад дві третини сукупного виторгу припадає на базові галузі: гірничо‑металургійний сектор (24%), роздрібну торгівлю (20%), ПЕК (14%) і сільське господарство (11%). Ці сектори лідирують як за кількістю компаній у рейтингу, так і за кількістю найманих працівників. У 100 найбільших приватних компаніях працює понад 748 000 людей. Частка IT у списку, як і раніше, невелика. Дві компанії забезпечують лише 0,8% сукупного виторгу. 
  • У цьогорічному списку 14 нових компаній, чотири з них — займаються будівництвом доріг.
  • До рейтингу 2021 року потрапили компанії із виторгом від 6,5 млрд грн. За рік сотню покинули понад десяток компаній. Серед них – НПК «Галичина», Procter & Gamble, Burisma і Крюківський машинобудівний завод. Загалом список оновився на 15%.
  • До списку не включено банки, компанії з чисельністю співробітників менше 50 осіб або з часткою держави, що перевищує 75%. Для компаній вказано дані консолідованої звітності (за наявності такої). Якщо компанія не публікує консолідовану звітність, наведено оцінку на підставі звітності окремих підприємств групи. 

Повний рейтинг 100 найбільших приватних компаній за посиланням:

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні