Головний пріоритет для відновлення роботи магазину IKEA в Києві – це безпека співробітників та клієнтів, наголосили в компанії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Forbes запитав у центрального офісу IKEA, коли запрацює в Україні. Ось що відповіли

Головний пріоритет для відновлення роботи магазину IKEA в Києві – це безпека співробітників та клієнтів, наголосили в компанії Фото Getty Images

Шведський ритейлер IKEA прагне «якомога швидше» відновити діяльність в Україні, проте не називає конкретних строків. У коментарі для Forbes у центральному офісі IKEA повідомили, що продовжують підтримувати українських працівників і розглядають можливість підтримки постачальників.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Головний пріоритет для відновлення роботи магазину в Києві – це безпека співробітників та клієнтів, наголосили в компанії. 
  • «Нам також потрібно налагодити всі операційні процеси, щоб забезпечити функціональність роздрібних та онлайн-магазинів. Наразі ми не можемо сказати, коли це буде», – заявили в компанії.
  • IKEA продовжує забезпечувати стабільний дохід та зберігає робочі місця для всіх співробітників в Україні. Вони також отримують додаткову підтримку через програму допомоги із доступом до експертів і консультацій для підтримки психічного, фізичного та фінансового стану. Крім того, компанія створила спеціальний фонд для покриття непередбачених витрат, з якими стикаються співробітники в Україні.
  • Inter IKEA Group має шість постачальників в Україні. Зараз тривають обговорення того, як компанія може підтримати їх, зокрема фінансово. «Виробництво призупинено, але ми сподіваємося, що зможемо відновити постачання, як тільки дозволять обставини», – заявляють у компанії.
  • В IKEA також зазначили, що забезпечили підтримку клієнтів, яка стосується здебільшого повернення коштів за відкладені замовлення. 

Контекст

IKEA 15 років намагалася зайти на український ринок. У 2020 році їй вдалося запустити онлайн-продажі, а у 2021-му – відкрити перший фізичний магазин у Києві. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ритейлер призупинив роботу.

IKEA також відмовилася від використання деревини українського походження. Своє рішення у компанії пояснюють «неможливістю перевірити легальність деревини» після 24 лютого. 

Наприкінці серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час візиту до Швеції закликав шведський бізнес повернутися в Україну. «Закликаю шведський бізнес активно досліджувати й відновлювати діяльність в Україні. Приміром, Scania Group уже збільшує свою бізнес-діяльність. Інші мають наслідувати її приклад. Особливо IKEA, яка з 24 лютого покинула шість українських заводів, час повертатися!» – написав глава МЗС у Twitter.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні