Категорія
Новини
Дата

Fozzy Group до кінця березня згорне діяльність мережі електроніки ringoo. У чому причина

Мережа електроніки та побутової техніки ringoo, яка входить у Fozzy Group, припинить свою діяльність до 31 березня 2024 року. Компанія це зробила через те, що формат офлайн-магазинів втрачає актуальність. Про це Forbes Ukraine повідомили у пресслужбі Fozzy Group.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Після ретельного аналізу й обговорення потенціалу ringoo, ми зрозуміли, що в нашому контексті така бізнес-модель не має перспектив для розвитку», – повідомляє пресслужба Fozzy Group. Саме тому прийнято рішення до кінця березня згорнути цей бізнес, додають там. 
  • Серед причин закриття мережі у Fozzy Group називають поступову втрату актуальності регіональних офлайн-магазинів через стрімкий розвиток онлайн-торгівлі. Крім того, загальна ситуація в країні негативно впливає на рівень продажів, зазначають у Fozzy Group.
  • До 31 березня триватиме «перехідний період» для виконання зобов`язань ringoo перед партнерами та покупцями. Fozzy Group планує допомогти працівникам ringoo з працевлаштуванням.

ringoo

ringoo (ТОВ «Гараж Мобайл Груп») – мережа електроніки і побутової техніки. Перший магазин відкритий у 2007 році. Станом на березень 2024 року, всього мережа має 76 магазинів у понад 50 містах України, кажуть у пресслужбі Fozzy Group.

У вересні 2018 року також був запущений інтернет-магазин ringoo.ua.

ТОВ «Гараж Мобайл Груп» входить у Fozzy Group Володимира Костельмана, випливає з даних YouControl. 

За 2023 рік дохід ТОВ «Гараж Мобайл Груп» склав 266,6 млн грн, що на 25,5% менше, ніж у 2022 році, свідчать дані «Опендатабот». Чистий збиток компанії – 49,2 млн, вартість активів склала 376,8 млн грн.

Контекст

У Fozzy Group – диверсифікований портфель. Основний профіль – ритейл. Це продуктові супермаркети (мережі «Сільпо», «Фора», «Thrash!Траш!», Favore), а також фармацевтичні супермаркети «Біла ромашка» і мережа електроніки rіngoo.

У 2022 році Fozzy запустили сервіс доставки Loko у Києві – конкурента Glovo і Bolt Food. Із того часу він розширився на вісім населених пунктів. Кількість ресторанів-партнерів, з якими співпрацює сервіс та з яких можна замовити доставку, вже 600. 

А нещодавно мережа супермаркетів «Сільпо» поглинула український інтернет-магазин із сервісом доставки свіжих овочів і фруктів OVO. Сума угоди сторони не розголошували.

Fozzy Group також володіє 18 закладами – це фудхоли «Сільпо» Resto на території супермаркетів, три ресторани Le Grill, що є частинами делікатес-маркетів Le Silpo та чотири окремі заклади. Є у групи Костельмана і непрофільний бізнес – мережа туристичних агенцій «Сільпо Вояж». Раніше вона мала 20 офісів у семи містах України, але станом на 2024 рік працюють лише два – у Києві та Львові. 

Основні підприємства промислового напряму Fozzy — Ніжинський консервний завод, «Богуславський завод продтоварів» і ТОВ «Вогні Гестії». Крім того, у власності Fozzy логістичний оператор «УВК», розробник TemaBIT і онлайн-хімчистка MINK. Також група є основним акціонером ПАТ «Банк Восток».

У лютому 2024 року власник Fozzy Group Володимир Костельман інвестував у медичний центр «Доктор Сем». Це багатопрофільна клініка, в якій є, зокрема, амбулаторний прийом лікарів, діагностика, супровід вагітності, профілактичні щеплення. Всього в ліцензії заявлено 34 медичні спеціалізації, казав Forbes Ukraine на початку лютого співвласник клініки Сем Аганов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні