Категорія
Новини
Дата

Франція, Німеччина, Італія та Румунія виступають за «негайне» надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС — Макрон

Франція, Німеччина, Італія та Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Про це заявив у Києві президент Франції Емануель Макрон, передає RFI.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  •  Макрон оголосив, що Франція, Німеччина, Італія та Румунія підтримують «негайне» надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. «Усі четверо ми підтримуємо негайний статус кандидата для України на вступ до ЄС», – заявив Макрон, додавши, що надання офіційного статусу супроводжуватиметься «дорожньою картою» необхідних реформ та дій.
  • «Головний меседж, який ми хочемо передати сьогодні, полягає в тому, що Італія хоче бачити Україну в Європейському союзі», – заявив італійський премʼєр Маріо Драгі. – Ми зробимо все необхідне, щоб це сталося якнайшвидше».
  • «Україна належить до європейської родини», – додав на пресконференції канцлер ФРН Олаф Шольц.

Контекст

16 червня Еммануель Макрон разом із канцлером ФРН Олафом Шольцем, премʼєр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоханнісом відвідали столицю України та зустрілися з президентом Володимиром Зеленським. Лідери трьох найбільших країн Євросоюзу вперше побували у Києві з початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Європейські лідери побували в Ірпені, де триває розслідування воєнних злочинів, скоєних під час окупації міста російськими військами. Вдень лідери чотирьох країн Євросоюзу провели у Києві переговори із президентом України Володимиром Зеленським.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні