Категорія
Новини
Дата

G7 запровадять нові санкції проти Росії та пообіцяють військову підтримку Україні. Bloomberg дізнався деталі спільної заяви

Країни Великої сімки цього тижня намагатимуться запевнити Україну в тому, що їхня підтримка не ослабне, також G7 націляться на треті країни та компанії, які допомагають Росії у війні, згідно з проєктом заяви, з якою ознайомилося агентство Bloomberg. Водночас думки союзників, як і раніше, розділилися з приводу використання заморожених російських активів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У проєкті заяви країни Великої сімки закликають Росію «повністю» і «беззастережно вивести свої збройні сили» з України та пообіцяють ніколи не визнавати вибори, які Росія проводитиме зараз чи в майбутньому на окупованих територіях.
  • Лідери Великої сімки планують провести телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським 24 лютого, у річницю з дня вторгнення Росії до України. Союзники Києва пообіцяють збільшити свою військову допомогу, а також можливості з виробництва та доставки зброї, оскільки Україна стикається з нестачею артилерії. 
  • Тим часом Велика сімка вітатиме нещодавно схвалений Європейським Союзом пакет допомоги у розмірі €50 млрд та зобовʼязання Японії надати Україні додаткові $4,5 млрд цього року. 
  • Велика сімка запровадить нові санкції проти Росії та подвоїть зусилля щодо забезпечення обмеження цін на російську нафту. 
  • Союзники засуджують Північну Корею за надання Росії балістичних ракет і закликають Іран припинити надавати Москві військову допомогу, а також висловлюють занепокоєння щодо товарів, які постачаються через Китай.
  • Велика сімка знову підтвердить, що активи російського Центрального банку залишатимуться замороженими доти, доки Москва не погодиться відшкодувати збитки, які вона завдала Україні. Але країни, як і раніше, розходяться в думках щодо можливості використання заморожених активів.
  • Велика Британія та США підштовхують союзників із Великої сімки до повної конфіскації активів, причому Канада відкрита для цієї ідеї. Європейські члени групи, особливо Франція та Німеччина, нині виступають проти цього кроку через юридичні проблеми та побоювання, що це може завдати шкоди стабільності євро, а також створити небезпечний прецедент.
  • Проєкт заяви ще обговорюється та може змінитися.

Контекст

21 лютого посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії. Погоджений пакет є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого, зазначили офіційні представники блоку. Новий пакет санкцій міститиме заходи, покликані обмежити доступ Росії до технологій для виготовлення безпілотників, зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Блок додасть майже 200 фізичних і юридичних осіб до нового санкційного пакета. Вперше будуть включені три компанії з Китаю та одна з Індії

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні