Категорія
Новини
Дата

Газотурбінна установка від США, яку «Енергоатом» не міг запустити понад рік, запрацювала – голова НКРЕКП

1 хв читання

Газотурбінна мобільна електростанція General Electric потужністю 28 МВт, яку Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало в якості гуманітарної допомоги державній компанії «Енергоатом» в лютому 2023 року, повноцінно запрацювала, повідомив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк у інтерв’ю Forbes.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • «На сьогодні вона працює. Чому так довго [встановлювали] – питання до «Енергоатома», – зазначив Тарасюк. 
  • За його словами, обладнання, поставлене американцями, було не нове і потребувало усунення технічних вад.
  • Кілька разів уже установлена газотурбіна не витримувала більше 72 годин роботи і відключалась, але цю проблему, за словами Тарасюка, вже вирішили, і зараз установка працює нормально.

Контекст

Газотурбінна установка від USAID мала стати першим кроком децентралізації енергосистеми України та розбудови мереж малої генерації, як заявив міністр енергетики Герман Галущенко 7 лютого минулого року під час урочистої передачі.

Для перевезення, проєктування та монтажу газотурбіни «Енергоатом» замовив послуги на понад $6 млн.

Серед проблем, які затягнули процес, виявилася неповна комплектація обладнання для встановлення. Детальніше про це читайте у статті «Пригоди мобільної електростанції».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд