Категорія
Новини
Дата

«Газпром» створив німецьку «дочку» для сертифікації «Північного потоку-2». Держдеп США заявив, що його не запустять у разі вторгнення РФ в Україну

Nord Stream 2 AG заснувала німецьку дочірню компанію Gas for Europe GmbH, яка має стати власником та оператором 54-кілометрової ділянки газопроводу «Північний потік-2», повідомляє пресслужба Nord Stream 2. У Держдепі заявляють, що остаточна реалізація проєкту є «важелем впливу» на Росію.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Нова дочірня компанія створена як незалежний оператор транспортної системи відповідно до Закону про енергетичне господарство ФРН, заявила Nord Stream 2.
  • Якщо Росія розпочне вторгнення в Україну, то газопровід «Північний потік-2» не буде запущено, заявив офіційний представник держдепартаменту США Нед Прайс в ефірі радіостанції NPR.
  • Він зазначив, що реалізація проєкту є для США, Німеччини та трансатлантичної спільноти «важелем впливу» на Росію.

Контекст

У листопаді 2021 року Федеральне мережеве агентство Німеччини (BNetzA) заморозило процес сертифікації «Північного потоку-2» доти, доки основні активи та кадрові ресурси не будуть передані дочірній компанії. На це може піти чотири-шість тижнів, але на загальних термінах це не позначиться, заявило «Інтерфаксу» німецьке дипломатичне джерело на правах анонімності.

Усього на сертифікацію німецькому регулятору відводиться чотири місяці. Потім проєкт рішення має бути переданий Європейській комісії, яка матиме від двох до чотирьох місяців на ухвалення остаточного рішення. З огляду на ці терміни, газопровід зможе запрацювати не раніше березня 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні