Категорія
Новини
Дата

Гелікоптер та літак родини Медведчука передали на потреби ЗСУ

Суд наклав арешт на гелікоптер та літак, якими користувалася родина народного депутата України, підозрюваного у держзраді, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора. За даними Нацполіції, йдеться про родину Віктора Медведчука.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Наразі правоохоронці вилучили це майно та передали у користування ЗСУ, повідомили в Офісі генпрокурора.
  • Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання владою або службовим становищем та заволодіння майном (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 191 КК України) здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
  • Раніше за клопотанням прокурорів було накладено арешт на комплекс «Ведмежа діброва» та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина Медведчука Оксана Марченко, нагадали в Офісі генпрокурора.
Гелікоптер та літак родини Медведчука передали на потреби ЗСУ /Фото 1
Гелікоптер та літак родини Медведчука передали на потреби ЗСУ /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Проти колишнього народного депутата, проросійського політика Віктора Медведчука прокуратура веде дві кримінальні справи. Його підозрюють у держзраді, співпраці з російськими чиновниками для незаконного видобутку газу на шельфі Чорного моря та сприяння незаконному постачанню вугілля з тимчасово окупованої території Донбасу у 2014–2015 роках.

Медведчук сидів під домашнім арештом. Але коли російські війська почали бити ракетами по Україні, він зібрав речі та втік. Його дружина Оксана Марченко виїхала з України до Білорусі за пʼять днів до вторгнення Росії. 12 квітня Медведчука затримала СБУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні