Категорія
Новини
Дата

«Цитрус» виграв справу у Корбана. Бізнесмен подав касаційну скаргу на виключення зі списку співвласників «ЗТ-Інвест»

Бізнесмена Геннадія Корбана виключено зі списку співвласників ТОВ «ЗТ-Інвест», повідомляється в пресрелізі компанії «Цитрус». Товариством відтепер володіють бізнесмени Григорій Топал і Дмитро Зінченко, свідчать дані Єдиного реєстру юридичних осіб.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Співзасновник «ЗТ-Інвест» Топал оскаржив у суді передачу Корбану частки (50%), яку він придбав на початку 2021 року. У вересні 2021 року суд першої інстанції скасував держреєстрацію змін про власників «ЗТ-Інвест», у грудні апеляційний суд це рішення підтвердив. Щоб продати частку в ТОВ, співвласник має спочатку запропонувати її іншим учасникам товариства. І тільки якщо жоден з них не захоче її придбати, вона може бути відчужена, сказано у рішенні суду. Наразі рішення суду набрало чинності.
  • «Цитрус» довів у суді першої та апеляційної інстанцій, що пан Корбан ніколи не мав і не має жодного стосунку до жодної з компаній групи Цитрус, а сьогодні це рішення було виконано», — сказано в повідомленні компанії.
  • Компанії «ЗТ-Інвест», «ЦеТрейдінг», «Гаджет Трейдинг» не входять і ніколи не входили до акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «СТЮАРТ», який обʼєднує в собі групу компаній «Цитрус», наголошують в компанії.
  • Доповнено. «Попри виключення з реєстру де-юре, Корбан залишається моїм партнером і союзником для відновлення справедливості за власність бізнесу. Ми подали в січні 2022 року касаційну скаргу до Верховного суду», – повідомив у коментарі Forbes Україна співвласник ТОВ «ЗТ-Інвест» Дмитро Зінченко.
  • Дані в реєстрі акціонерів ніяк не допоможуть Григорію Топалу виграти конфлікт. «Спір за корпоративні права продовжується і ми впевнені, що ми повернемо свої 50%», — сказав він. Кореспондент Forbes Україна не зміг додзвонитися до Топала, він не відповідав на дзвінки.
  • За словами Зінченка, рішення суду на операційну діяльність «Цитрусу» не впливає.

Повну історію конфлікту навколо магазину «Цитрус» читайте в нашому матеріалі: «Цитрус» загруз у судах, сайт магазину не працює. Кількість проблем збільшилась, коли співвласником компанії став Геннадій Корбан.

Контекст

В 2021 році Геннадій Корбан став співвласником мережі магазинів техніки та електроніки «Цитрус». Наприкінці лютого він викупив у співзасновника мережі Дмитра Зінченка 50% частки у «ЗТ-Інвест». Решта 50% залишилися у співзасновника компанії – одеського бізнесмена Григорія Топала.

Тоді пресслужба «Цитрусу» заявила, що Корбан придбав частку «ЗТ-Інвест» у прихований спосіб. Тому «Цитрус» подав позов до суду про перегляд законності такого придбання. Також у «Цитрусі» відзначили, що «ЗТ-Інвест» належить тільки частина другорядних активів компанії, які не впливають ні на операційну діяльність, ані на оборотні активи підприємства.

Останнім часом між Топалом та Зінченком відбувався конфлікт. Зокрема, влітку 2020 року останній заявив про спробу рейдерського захоплення компанії, звинувативши в цьому Топала. У липні Зінченка не пропустили на робоче місце в головному офісі компанії. 

У червні минулого року Корбан подав позови на понад 1 млрд грн до Топала та групи юросіб, яких він контролює.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні