Категорія
Новини
Дата

Генпідряднику ремонту «червоної» гілки метро Києва оголошено підозру

1 хв читання

Слідчі поліції Києва повідомили про підозру директору одеської будівельної компанії, яка в 2022–2023 роках була підрядником ремонту Святошинсько-Броварської лінії столичного метрополітену. Керівник компанії нібито завищив вартість робіт на 60 млн грн, йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • За даними слідства, «Київський метрополітен» засекретив умови договору, що виключало вимоги застосування до нього публічної процедури відбору генпідрядника.
  • Одним з елементів договору капітального ремонту, який зробили непублічним, була заміна кабелю на загальну суму 100 млн грн. Генпідрядник, за даними слідства, вніс в акти виконаних робіт завищені ціни на поставлену кабельно-провідникову продукцію, що призвело до завищення вартості робіт на 60 млн грн. 

Контекст 

Ймовірно йдеться про одеську компанію «Теплоенергоавтоматика», про співпрацю якої з київським метрополітеном в березні 2024-го Bihus.Info опублікувало розслідування.

Наприкінці 2022 року компанія отримала 454 млн грн на ремонт тунелів «червоної» гілки, а в 2023 році – ще 515 млн грн за засекреченим контрактом. 

На жовтень 2023-го керівником «Теплоенергоавтоматика» є Олександр Проценко, за даними YouControl. Власниця компанії – Тетяна Белецька. За даними журналістів Bihus.Info, вона, найімовірніше, є тещею давнього колеги та бізнес-партнера звільненого керівника метрополітену Віктора Брагінського – Кирила Кривця.

У 2023-му «Теплоенергоавтоматика» збільшила виторг у 10 разів, до 885,8 млн грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд