Категорія
Новини
Дата

Генсек НАТО призначив нового старшого представника в Україні

1 хв читання

У середу, 17 липня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера старшим представником, який керуватиме представництвом Альянсу в Україні, повідомляє пресслужба. Він розпочне виконання обовʼязків у Києві у вересні. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Раніше Тернер обіймав посади помічника генерального секретаря НАТО з операцій і помічника генерального секретаря з питань оборонної політики та планування, а також низку старших посад на державній службі в Сполученому Королівстві.
  • Як старший представник Тернер очолить представництво і виступатиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою в Києві. Він координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки та рекомендації щодо ситуації в Україні.
  • «Я з нетерпінням чекаю на можливість очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами по НАТО, щоб допомогти підтримати Україну», – сказав він.

Контекст

У червні союзники вирішили, що НАТО візьме на себе активнішу роль у координації постачання зброї в Україну, перебравши на себе управління від Сполучених Штатів у спробі захистити цей процес, оскільки скептично налаштований щодо НАТО Дональд Трамп балотується на другий термін як президент США.

На саміті НАТО у Вашингтоні союзники домовилися про створення структури «Допомога НАТО з безпеки і тренування для України» (NSATU) для кращої координації постачання військової техніки та навчання. 

Союзники також оголосили про свою обіцянку довгострокової допомоги у сфері безпеки для України з мінімальним базовим рівнем €40 млрд протягом наступного року та про надання Україні сталого рівня допомоги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд