Категорія
Новини
Дата

Німеччина вимагає виключити із пакету санкцій проти Росії енергосектор. ФРН передала документ із пропозиціями союзникам, – Bloomberg

Німеччина вимагає, щоб можливі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну не торкалися енергетичного сектора, пише Bloomberg з посиланням на документи. При цьому ФРН готова підтримати обмеження проти банків, суверенного боргу та російських держпідприємств.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Німеччина побоюється, що запровадження санкцій загрожуватиме постачанню енергії до Європи. Проте, запропоновані урядом ФРН винятки не вплинуть на можливі заходи проти «Північного потоку-2», сказав співрозмовник агентства.
  • Німеччина передала документ із своїми пропозиціями союзникам, пише Bloomberg. Виняток для енергосектору може стати частиною узгодженого із США пакета санкцій.
  • ФРН може підтримати пакет санкцій, який включає, зокрема: замороження активів та заборону на операції для деяких банків Росії; обмеження проти суверенного боргу та обмеження на ринку капіталу для держпідприємств; торгову заборона; обмеження на імпорт із Росії деяких металів та хімікатів, а також на експорт деяких предметів розкоші та високотехнологічних товарів; заборону на поїздки та замороження активів олігархів; обмеження на інвестиції.
  • ЄС працює над пакетом заходів, які можуть заборонити РФ конвертувати валюту, обмежити експорт, імпорт та доступ до ключових технологій. Низка країн ЄС попросили не включати до санкційного пакета кілька банків для транзакцій в енергетичній сфері, повідомив співрозмовник агентства.

Контекст

У США на початку січня представили новий пакет санкцій проти Росії у разі вторгнення до України. Документ передбачає низку заходів, зокрема, заборону на операції з російськими компаніями у ключових секторах, а також відключення РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Євросоюз не має єдності у питанні приводу для запровадження санкцій проти Росії. Країни ЄС єдині лише в тому, що відповідь на атаку Росії має бути, писала Financial Times.

США очікують від ЄС якнайшвидшого узгодження можливих санкцій проти Росії на випадок загострення ситуації навколо України, повідомляв минулого тижня Bloomberg. Американські чиновники нібито незадоволені тим, що країни ЄС досі не спромоглися домовитися. Пізніше німецька Handelsblatt написала, що США та Європа не будуть використовувати у якості санкцій відключення російських банків від SWIFT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні