Категорія
Новини
Дата

Getty Images презентує власний генератор зображень із штучним інтелектом

Getty Images Holdings Inc. випускає ШІ-інструмент, який генеруватиме зображення з великої бібліотеки контенту компанії у спробі створити продукт без проблем із авторськими правами та правами власності, пише Bloomberg. Раніше компанія подала до суду на Stability AI за використання зображень без дозволу. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новий продукт Getty, розроблений спільно з виробником чіпів Nvidia Inc., навчатиметься на власних даних Getty і намагатиметься обійти гострі юридичні питання, зокрема, за рахунок обмеження того, які зображення живитимуть генератор.
  • За словами генерального директора Крейга Пітерса, новий інструмент використовуватиме банк креативних зображень Getty, але не колекцію фотографій, що є частиною зусиль щодо запобігання створенню дипфейків. 
  • Новий генератор зображень не дасть можливості користувачам використовувати матеріали або активи, захищені товарними знаками, або активи, якими вони не володіють.
  • Щоб задовольнити потреби компаній, які бажають створювати рекламу та інший контент, Getty дасть змогу клієнтам додавати власні дані або брендинг. Контент, створений за допомогою генератора на основі текстових підказок, не буде додано назад у власні бібліотеки Getty.
  • Компанія також заявила, що планує виплатити компенсацію художникам та учасникам, чиї роботи були використані для навчання моделі ШІ.

Контекст

Зростаюча популярність ШІ-сервісів, таких як Dall-E від OpenAI, Stable Diffusion та Midjourney, порушила питання про те, чи отримують компанії зиск від роботи художників, фотографів та дизайнерів, не отримуючи їхнього дозволу або не виплачуючи їм компенсацію. Окрім позову Getty проти Stability AI, різні художники також подали до суду на такі сервіси, як Stable Diffusion та Midjourney.

Раніше цього місяця Microsoft заявила, що захищатиме покупців своїх продуктів штучного інтелекту від позовів про порушення авторських прав і виплачуватиме відповідні штрафи або виплати.

Минулого місяця стало відомо, що Google та Universal Music ведуть переговори про ліцензування мелодій та голосів виконавців, що можуть використовуватися для створення пісень штучним інтелектом. Нова технологія, яка може імітувати голоси артистів, розглядається музичним бізнесом як загроза.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні