Категорія
Новини
Дата

OpenAI презентувала нову версію генеративної нейромережі Dall-E 3

Компанія OpenAI презентувала Dall-E 3 – останню версію свого інструменту перетворення тексту на зображення, який використовує надзвичайно популярний чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT для заповнення підказок, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Dall-E 3 буде доступний клієнтам ChatGPT Plus та Enterprise у жовтні. Користувачі можуть ввести запит на зображення та налаштувати підказки у розмовах із ChatGPT.
  • «Dall-E 3 може перетворювати деталізовані запити на надзвичайно докладні й точні зображення», – йдеться у заяві компанії.
  • OpenAI заявила, що остання версія інструменту матиме більше гарантій, таких як обмеження можливості створення контенту, що містить насильство, контент для дорослих або такий, що розпалює ненависть.
  • У гонитві зі створення точних інструментів штучного інтелекту для перетворення тексту на зображення у OpenAI є кілька конкурентів, зокрема компанії Alibaba Tongyi Wanxiang, Midjourney та Stability AI, які продовжують удосконалювати свої моделі генерації зображень.

Контекст

У серпні суд Вашингтона, округ Колумбія, ухвалив, що витвір мистецтва, створений штучним інтелектом без будь-якої участі людини, не може бути захищений авторським правом відповідно до законодавства США.

OpenAI також стикається з кількома судовими позовами. Група американських авторів нещодавно подала до суду на лідера в галузі штучного інтелекту, серед них – автор «Ігри престолів», письменник Джордж Р. Р. Мартін. Вони звинувачують компанію в незаконному навчанні чат-бота ChatGPT на їхніх роботах.

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали всі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI презентувала ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дозволяє користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Річний виторг компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень Dall-E, наблизився до $1 млрд. Ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні